Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 8:35

Nafta dražja

Nafta se je v današnjem trgovanju podražila. Po poročanju katarske tiskovne agencije QNA na cene vplivajo požari v Kanadi, ki ogrožajo tamkajšnji naftni pesek, obenem pa trgovci danes pričakujejo podatke o stanju zalog v ZDA, za katere pričakujejo, da so se v preteklem tednu zmanjšale.

gospodarstvo 8:35

Azijske borze neenotno

Indeksi na azijskih borzah danes niso imeli enotne smeri. Vlagatelji spremljajo predvsem poslovne rezultate, ki jih te dni objavljajo podjetja, poročajo tuje tiskovne agencije

svet 8:12

V nasilju na protestih v Novi Kaledoniji smrtna žrtev

V protestih, ki so zajeli Novo Kaledonijo, je bil ubit en človek, je v torek zvečer sporočil visoki komisar tega francoskega čezmorskega ozemlja. Varnostne sile so ponoči aretirale približno 140 protestnikov, ki nasprotujejo spremembam ustave o volilni pravici na ozemlju. Francoski predsednik Emmanuel Macron je obsodil nasilje in pozval k miru.

kultura 8:00

Ljubljano bo za dva dni zavzel festival Big Arhitektura

Pod okriljem zavoda Big se bo danes v prostoru L56 na Litostrojski cesti začel dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, ki bo v prestolnico privabil strokovnjake za arhitekturo in notranje oblikovanje s širše regije. Govora bo o najnovejših arhitekturnih projektih in aktualnih temah, na sejmu pa si bo mogoče ogledati najrazličnejše inovacije.

svet 7:54

V marini v Medulinu izbruhnil požar

V Medulinu na jugu hrvaške Istre je ponoči v tamkajšnji marini izbruhnil požar, v katerem je doslej po poročanju hrvaških medijev zgorelo približno trideset plovil. Gasilci skušajo požar pogasiti, ogenj pa se še naprej širi na druga plovila.

šport 7:50

New York Knicks in Denver Nuggets do vodstva 3:2

Košarkarji New York Knicks so v drugem krogu končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA doma premagali Indiano Pacers s 121:91 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:2. Enako je uspelo Denver Nuggets, ki so na domačem parketu s 112:97 premagali Minnesoto Timberwolves in so le še zmago oddaljeni od konferenčnega finala na zahodu.