STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 10:10

Na območju Harkova se nadaljujejo ruski napadi

Iz ukrajinske regije Harkov, od koder danes poročajo o novih ruskih napadih, so evakuirali več sto ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil regionalni guverner. Medtem so v petek zvečer ukrajinske sile napadle skladišče goriva v okupirani regiji Lugansk, od koder poročajo o treh smrtnih žrtvah.

svet kultura 10:01

Evrovizija: Petkovi generalki brez nizozemskega predstavnika Joosta Kleina

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale, na katerem bo razglašena letošnja evrovizijska zmagovalna pesem. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju. Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, zaenkrat še ni pojasnila, za kakšen incident gre.

šport 9:36

Budenholzer bo novi trener Phoenix Suns

Po poročanju ameriških medijev bo novi glavni trener ekipe Phoenix Suns v severnoameriški košarkarski ligi NBA postal 54-letni Mike Budenholzer. Dvakratni trener leta bo postal še tretji trener ekipe iz Arizone v zadnjih treh sezonah, so zapisali na spletni strani NBA.

kultura 9:30

V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v majhnih skupinah; z iste začetne točke jih bo interaktivni zemljevid naključno usmerjal na posamezna prizorišča po mestu, kjer se v obeležjih, konturah, asociacijah in vsebinah zrcali preteklost.

svet 9:23

V procesu proti Trumpu namerava tožilstvo prihodnji teden skleniti svoj primer

V kazenskem postopku proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu v New Yorku se je v petek končal tretji teden zasliševanja prič, tožilci pa so napovedali, da bodo primer končali do konca prihodnjega tedna. Nato bo s pričami na vrsti obramba, poročajo ameriški mediji. Pred tem bo na vrsti še ključna priča, nekdanji Trumpov odvetnik Michael Cohen.

Slovenija 9:13

Nadaljuje se iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije

Na območju naselja Soča v občini Bovec se nadaljuje iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije Wernerja Nilsa Bastiana. Danes so se policistom v iskalni akciji pridružili gasilci, pripadniki enote reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode. Pogrešanega skupaj išče približno 20 ljudi.