STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 11:03

Izrael k umiku pozval prebivalce dodatnih delov Rafe

Izraelska vojska je danes pozvala prebivalce osrednjega in vzhodnega dela Rafe, naj se umaknejo v naselje Al Mavasi na obali Sredozemskega morja. poroča nemška tiskovna agencija dpa. Izraelski poziv prvič zajema tudi gosto naseljena območja v Rafi ter nakazuje na načrtovano razširitev ofenzive v Rafi kljub pozivom mednarodne skupnosti.

za uredništva pregled tiska 10:45

Dnevnik o evropski turneji kitajskega voditelja (11. 5.)

Ervin Hladnik-Milharčič v komentarju Kitajski politični zemljevid Evrope piše o evropski turneji kitajskega voditelja Xi Jinpinga. Medtem ko Evropa in Amerika poskušata zbežati pred Kitajsko, Kitajci na svojem zemljevidu rišejo pot v Evropo, piše avtor.

kultura 10:26

V Pivki razstavlja slikarka Suzana Brborović

V Hiši kulture v Pivki so v petek zvečer odprli razstavo slikarke Suzane Brborović z naslovom Kolektivna iluzija, na kateri umetnica predstavlja platna iz zadnjih par let, nekaj del pa je nastalo prav za to priložnost. Gre za zadnjo samostojno razstavo v tej sezoni, na ogled bo do konca maja, junija pa bo galerija pripravila grafično delavnico.

svet kultura 10:01

Evrovizija: Petkovi generalki brez nizozemskega predstavnika Joosta Kleina

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale, na katerem bo razglašena letošnja evrovizijska zmagovalna pesem. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju. Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, zaenkrat še ni pojasnila, za kakšen incident gre.

šport 9:36

Budenholzer bo novi trener Phoenix Suns

Po poročanju ameriških medijev bo novi glavni trener ekipe Phoenix Suns v severnoameriški košarkarski ligi NBA postal 54-letni Mike Budenholzer. Dvakratni trener leta bo postal še tretji trener ekipe iz Arizone v zadnjih treh sezonah, so zapisali na spletni strani NBA.

kultura 9:30

V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v majhnih skupinah; z iste začetne točke jih bo interaktivni zemljevid naključno usmerjal na posamezna prizorišča po mestu, kjer se v obeležjih, konturah, asociacijah in vsebinah zrcali preteklost.