STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 6:45

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 119 prometnih nesreč, od tega 17 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 49 kršitev javnega reda in miru ter 119 kaznivih dejanj.

Slovenija 6:00

Prihod praznika dela napovedujejo tudi mlaji

Prihod praznika dela napovedujejo različni dogodki, ne le kresovanja. Med njimi je postavljanje značilnega mlaja, ki je skoraj do vrha obsekana in obeljena smreka ter pomeni glasnika veselja. Medtem ko so ga ponekod postavili v minulih dneh, ga bodo denimo v Novi Gorici in Murski Soboti danes.

svet kultura 6:00

Predmeti zvezdnikov na dobrodelni dražbi za otroke z vojnih območij

Pod okriljem britanske humanitarne organizacije War Child vse do 16. maja poteka dobrodelna dražba, na kateri je naprodaj okoli 70 predmetov, ki so jih za avkcijo podarili filmski in glasbeni zvezdniki. Med zanimivejšimi je scenarij za film Pravzaprav ljubezen. Izkupiček bodo namenili otrokom iz vojnih območij, piše The Guardian.

svet kultura 5:30

Kylie Minogue bo odprla letošnji Sziget

Avstralska pop pevka Kylie Minogue bo nastopila na glavnem odru otvoritvenega dneva letošnjega festivala Sziget v Budimpešti, so nedavno sporočili organizatorji. Eden največjih in najbolj raznolikih glasbenih festivalov v Evropi se bo začel 7. avgusta in bo trajal do 12. avgusta, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.