STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 13:03

Sprememba merjenja skoka v daljno in troskoka ostaja le predlog

Predsednik Evropske atletike (EA), Bolgar Dobromir Karamarinov, je o morebitni spremembi merjenj začetka odskoka v troskoku in skoku v daljini in troskoku, dejal, da je to zaenkrat le predlog. Nasprotujejo mu številni tekmovalci na čelu z olimpijskim in svetovnim prvakom, Grkom Miltiadisom Tentoglujem.

gospodarstvo 13:03

Prenova Linhartove ceste v Ljubljani prehaja v naslednjo etapo

Prenova Linhartove ceste v Ljubljani, ki se v teh dneh s sklepnimi opravili zaključuje na odseku med Dunajsko cesto in križiščem z Železno cesto ter Vojkovo ulico, prehaja v naslednjo etapo. Od petka do predvidoma konca julija bo tako ta mestna prometnica popolnoma zaprta na delu med križiščema z Železno cesto in Topniško ulico.

šport 13:01

Umetna inteligenca vse bolj prisotna tudi v športu in novinarstvu

Vse večja prisotnost umetne inteligence v športu in novinarstvu je bila ena osrednjih tem 86. kongresa Mednarodnega združenja športnih novinarjev ob stoletnici združenja v Santa Sussani pri Barceloni. Vse bolj je prisotna tudi v športu, kjer prav tako sproža tako zavedanje o njeni pomoči pri delu kot vprašanja o možnih nevarnostih.

šport 12:53

Disciplinski sodnik po tekmi za prvaka s kaznima za Olimpijo in Celje

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je zaradi nešportnega navijanja navijačev po prvenstveni tekmi, ki je odločila o prvaku te sezone, kaznoval tako Olimpijo kot tudi Celje. Ljubljanski klub bo v blagajno prispeval 900 evrov, letošnji prvak iz knežjega mesta pa 700.

gospodarstvo 12:35

Regijski park Pohorje tudi uradno ustanovljen

Potem ko je vlada konec januarja sprejela uredbo o Regijskem parku Pohorje, so zavarovanje območja potrdili tudi občinski sveti občin Zreče, Vitanje, Mislinja, Lovrenc na Pohorju, Ruše in Slovenska Bistrica. S tem je regijski park tudi uradno ustanovljen, so sporočili z ministrstva za naravne vire in prostor.

Slovenija 12:28

V Vrtu spominov in tovarištva odslej tudi Cankarjeva tepka

Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, ki ga upravlja Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, so pred dnevi dopolnili z drevesom, ki prihaja iz pomembnega kraja v kulturni zgodovini našega naroda, z Vrhnike, kjer se je 10. maja 1876 rodil znameniti Ivan Cankar.