STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:49

Višji stroški oklestili dobiček GSK

Britanski farmacevtski koncern GlaxoSmithKline (GSK) je v prvem letošnjem četrtletju kljub rasti prihodkov vknjižil nižji čisti dobiček. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe, so se soočali z višjimi izrednimi odhodki kot lani.

gospodarstvo 12:38

Ustanovitelju kripto borze Binance zaporna kazen zaradi pranja denarja

Ustanovitelj kripto borze Binance Changpeng Zhao je bil v torek v ZDA po poročanju francoske tiskovne agencije AFP obsojen na štiri mesece zapora zaradi pranja denarja. Binance po ugotovitvah preiskovalcev ni preprečila transakcij skrajnih gibanj, kot so Islamska država, Al Kaida in oboroženo krilo Hamasa.

svet 12:37

V protestih v Gruziji pridržali več deset ljudi

V Gruziji je policija v torek pridržala več deset udeležencev množičnega protivladnega protesta, ki so zahtevali umik spornega predloga zakona o tujih agentih. Proti njim je med drugim posredovala s solzivcem, vodnim topom in pendreki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 12:36

V ruskih napadih na Odeso več mrtvih

V ruskih napadih na ukrajinsko obmorsko mesto Odesa so umrli najmanj trije ljudje, še trije so bili ranjeni, je danes sporočil tamkajšnji župan Genadij Truhanov. V napadu na Harkov pa sta umrli najmanj dve osebi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 12:22

Umrl gospodarstvenik Miran Goslar

Umrl je gospodarstvenik Miran Goslar, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol), katere častni meščan je bil. Med drugim je bil generalni direktor Mercatorja in je bdel tudi nad privatizacijo tega podjetja.

svet 11:41

Ukrajina naj bi napadla več ruskih naftnih rafinerij

Ukrajina naj bi ponoči z brezpilotnimi letalniki izvedla več napadov na ruske naftne rafinerije. Med drugim naj bi obsežna škoda nastala na rafineriji v Rjasanu, okoli 200 kilometrov jugovzhodno od Moskve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.