STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 14:08

V Beogradu položili temeljni kamen za nov nacionalni stadion

V Beogradu so v okviru projekta Expo 2027 položili temeljni kamen za nov stadion. Stadion naj bi sprejel okrog 52.000 gledalcev. Njegova gradnja naj bi bila predvidoma končana do konca leta 2026. Dve leti kasneje bi na njem moral potekati tudi finale evropske lige.

svet kultura 13:41

Umrl je sloviti ameriški pisatelj Paul Auster

V domačem Brooklynu je v torek pri 77 letih v krogu družine umrl eden najvplivnejših sodobnih pisateljev Paul Auster. Avtor Newyorške trilogije je izgubil bitko s pljučnim rakom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Njegove knjige so prevedene v več kot 40 jezikov, priljubljene pa so tako med bralci kot kritiki.

svet 13:32

Savdsko Arabijo prizadele obilne padavine

Oblasti v Savdski Arabiji so izdale rdeči alarm za več območij zaradi obilnih padavin in poplav. Pod vodo so številne ceste, šole pa so danes ponekod preventivno zaprli, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 13:24

Tottenham brez Wernerja in Daviesa do konca sezone

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham bo zaradi poškodb preostanek sezone moral odigrati brez standardnih članov moštva Tima Wernerja in Bena Daviesa, je potrdil trener Londončanov Ante Postecoglou.

šport 13:03

Red Bull potrdil odhod konstruktorja Neweya

Konstruktor Adrian Newey bo po 19 letih zapustil moštvo Red Bulla, je potrdila ekipa formule 1. Newey je sicer veljal za enega najboljših oblikovalcev dirkalnikov. Ob obhodu je dejal, da mu je bilo v veliko čast biti del ekipe, ki je v času njegove prisotnosti zelo napredovala, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 12:49

Višji stroški oklestili dobiček GSK

Britanski farmacevtski koncern GlaxoSmithKline (GSK) je v prvem letošnjem četrtletju kljub rasti prihodkov vknjižil nižji čisti dobiček. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe, so se soočali z višjimi izrednimi odhodki kot lani.