STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 21:41

Federal Reserve brez sprememb obrestne mere

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) po dvodnevnem zasedanju skladno z napovedmi analitikov ni spremenil osrednje obrestne mere. Ta tako ostaja na ravni med 5,25 in 5,50 odstotka. Predsednik centralne banke Jerome Powell je opozoril, da bo treba na znižanje obrestne mere verjetno čakati dlje, kot so pričakovali.

šport 20:48

Slovenske odbojkarice začele priprave na zlato ligo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je danes zbrala v Kranjski Gori, kjer je začela priprave na zlato evropsko ligo. Prva tekma Slovenke čaka 17. maja v Estoniji, 24. in 26. maja pa se bodo v Mariboru pomerile s Špankami in Čehinjami.

šport 20:27

Parma spet prvoligaš

Nogometaši Parme bodo v prihodnji sezoni znova igrali v elitni italijanski ligi. Klub slovenskih nogometašev Tjaša Begića in Martina Turka si je napredovanje iz druge v prvo ligo zagotovil z neodločenim izidom 1:1 pri Bariju Žana Žužka in porazu Venezie pri Catanzaru.

šport 19:23

Rubljov v četrtfinalu izločil branilca naslova Alcaraza

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov, osmi na svetovni lestvici, je na turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,9 milijona evrov v četrtfinalu izločil Španca Carlosa Alcaraza, tretjega igralca sveta, s 4:6, 6:3 in 6:3. Alcaraz je dobil prejšnji dve izvedbi madridskega turnirja.