STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Irena Z. Tomažin v Berlinu s projektom v poklon umetnici Katalin Ladik

Plesalka, koreografinja, performerka in vokalistka Irena Z. Tomažin in nemška plesalka Jule Flierl se bosta drevi v Berlinu s performansom U.F.O. - Hommage to Katalin Ladik poklonili madžarsko-srbski avantgardni pesnici in performerki Katalin Ladik. Performans briše meje med poezijo, igro in eksperimentiranjem z glasom.

svet 5:00

Lokalne volitve v Angliji kot zadnji preizkus pred splošnimi

V delu Anglije bodo danes potekale lokalne volitve, ki veljajo za zadnji tovrstni preizkus podpore strankam pred splošnimi volitvami. Te naj bi se odvile še letos, na njih pa ankete vztrajno napovedujejo poraz vladajočih konservativcev. V več mestih bodo volili tudi župane, med drugim v Londonu, kjer se za položaj vnovič poteguje Sadiq Khan.

Slovenija 5:00

Dela prost dan je tudi današnji 2. maj

V Sloveniji je praznik in dela prost dan tudi današnji 2. maj, saj kot edina članica EU praznujemo mednarodni delavski praznik dva dneva. Ker so v tem času šolske počitnice, bodo nekateri izkoristili proste dneve za krajši dopust. Prvomajski prazniki so letos razporejeni tako, da vzamemo tri dni dopusta, pa smo skupaj prosti kar devet dni.