STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 15:19

Pfizer v prvem četrtletju s padcem dobička

Ameriški farmacevtski velikan Pfizer je v prvem letošnjem četrtletju beležil padec prihodkov in dobička, kar v družbi pripisujejo manjšemu povpraševanju po cepivu proti covidu-19 in zdravilu za to bolezen. Znova so napovedali zniževanje stroškov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 15:17

Po zrušitvi avtoceste na Kitajskem najmanj 24 mrtvih

V zrušenju dela avtoceste v kitajski provinci Guangdong na jugu države je danes umrlo najmanj 24 ljudi. Še 30 ljudi so prepeljali v bolnišnice, poročanje kitajskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

šport 14:49

Bernal potrdil udeležbo na Touru

Kolumbijec Egan Bernal, sicer zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, je napovedal udeležbo tudi na letošnji izvedbi Toura. Bernal je v letošnji sezoni v dobri formi, saj je na tretjem mestu končal dirko po Kataloniji.

svet 14:29

ZDA storile korak k omilitvi zakonodaje glede marihuane

Ameriško ministrstvo za pravosodje je v torek predlagalo, da marihuano uvrstijo med manj nevarne droge, s čimer bi rekreativno uporabo te droge obravnavali kot manj hudo kaznivo dejanje. Sprememba bi lahko pomenila največjo spremembo zvezne politike glede marihuane v zadnjih 40 letih, poročajo tuje tiskovne agencije.