STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 22:10

Newyorške borze končale neenotno

Indeksi na newyorških borzah so trgovalni dan sklenili neenotno. Vlagatelji po poročanju francoske tiskovne agencije AFP preučujejo odločitev Odbora za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC), ki ob današnjem koncu dvodnevnega zasedanja ni spremenil osrednje obrestne mere.

šport 21:47

Italija - Slovenija 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu dosegla drugo zmago. Danes je premagala gostitelje Italijane z 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

gospodarstvo 21:41

Federal Reserve brez sprememb obrestne mere

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) po dvodnevnem zasedanju skladno z napovedmi analitikov ni spremenil osrednje obrestne mere. Ta tako ostaja na ravni med 5,25 in 5,50 odstotka. Predsednik centralne banke Jerome Powell je opozoril, da bo treba na znižanje obrestne mere verjetno čakati dlje, kot so pričakovali.

šport 20:48

Slovenske odbojkarice začele priprave na zlato ligo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je danes zbrala v Kranjski Gori, kjer je začela priprave na zlato evropsko ligo. Prva tekma Slovenke čaka 17. maja v Estoniji, 24. in 26. maja pa se bodo v Mariboru pomerile s Špankami in Čehinjami.