STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 18:21

Londonska borza v rdečem, nafta cenejša, evro navzgor

Borzno trgovanje v Evropi je bilo zaradi praznika dela danes močno okrnjeno. Od pomembnejših borz je bila odprta londonska, kjer se je osrednji indeks znižal. Pocenila se je tudi nafta, vrednost evra pa se je zvišala.

gospodarstvo 18:20

Protestniki v Ljubljani: Povezovanje ključno za graditev moči delavk in delavcev

Na praznik dela so se na protestu v Ljubljani zbrali predstavniki sindikatov, študentov in drugih civilnodružbenih organizacij. Govorci so opozorili, da imajo delavci vsako leto manj razlogov za praznovanje in da je povezovanje delavskih bojev ključno za graditev moči delavcev. Protest je šele začetek skupnega boja za lepšo prihodnost, pravijo.

šport 17:58

Kožul uspešen na začetku kvalifikacij v Savdski Arabiji

Slovenski namiznoteniški igralec Deni Kožul je uspešno začel kvalifikacije za turnir Saudi Smash v Džedi. V uvodnem obračunu je 124. igralec sveta s 3:1 (-9, 6, 7, 10) premagal Portoričana Briana Afanadorja, 72. s svetovne lestvice. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Lam Siu Hang iz Hongkonga, ki je 84. na svetu.

svet 17:49

Na Škotskem vlada prestala glasovanje o nezaupnici

Potem ko je škotski premier Humza Yousaf ta teden napovedal odstop, je njegova vlada prestala glasovanje o nezaupnici v parlamentu. Poslanci v Edinburghu so s 70 glasovi proti 58 zavrnili nezaupnico, ki so jo vložili opozicijski laburisti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.