STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 20:27

Parma spet prvoligaš

Nogometaši Parme bodo v prihodnji sezoni znova igrali v elitni italijanski ligi. Klub slovenskih nogometašev Tjaša Begića in Martina Turka si je napredovanje iz druge v prvo ligo zagotovil z neodločenim izidom 1:1 pri Bariju Žana Žužka in porazu Venezie pri Catanzaru.

gospodarstvo 20:14

Federal Reserve brez sprememb obrestne mere

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) po dvodnevnem zasedanju skladno z napovedmi analitikov ni spremenil osrednje obrestne mere. Ta tako ostaja na ravni med 5,25 in 5,50 odstotka. Kot so utemeljili v banki, jim pri zniževanju inflacije še ni uspelo doseči zadostnega napredka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 19:23

Rubljov v četrtfinalu izločil branilca naslova Alcaraza

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov, osmi na svetovni lestvici, je na turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,9 milijona evrov v četrtfinalu izločil Španca Carlosa Alcaraza, tretjega igralca sveta, s 4:6, 6:3 in 6:3. Alcaraz je dobil prejšnji dve izvedbi madridskega turnirja.

šport 19:12

Horvat prinesel Sturmu pokalni naslov

Nogometaši graškega Sturma so znova zmagovalci avstrijskega pokala. Sturm je 89. pokalni finale v Celovcu pred 30.000 gledalci dobil z 2:1 proti Rapidu. Odločilni zadetek je v 81. minuti dosegel slovenski reprezentant Tomi Horvat, ki je sicer igral do 90. minute. Jon Gorenc-Stanković je pri zmagovalcih igral celo tekmo.