STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 19:23

Rubljov v četrtfinalu izločil branilca naslova Alcaraza

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov, osmi na svetovni lestvici, je na turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,9 milijona evrov v četrtfinalu izločil Španca Carlosa Alcaraza, tretjega igralca sveta, s 4:6, 6:3 in 6:3. Alcaraz je dobil prejšnji dve izvedbi madridskega turnirja.

šport 19:12

Horvat prinesel Sturmu pokalni naslov

Nogometaši graškega Sturma so znova zmagovalci avstrijskega pokala. Sturm je 89. pokalni finale v Celovcu pred 30.000 gledalci dobil z 2:1 proti Rapidu. Odločilni zadetek je v 81. minuti dosegel slovenski reprezentant Tomi Horvat, ki je sicer igral do 90. minute. Jon Gorenc-Stanković je pri zmagovalcih igral celo tekmo.

Slovenija 19:01

Tudi v SD in Levici opozorili na sporočilo praznika dela

Ob prazniku dela so se zvrstile številne prireditve, na sporočilo praznika pa so opozorili tudi v SD in Levici. Praznik dela je simbol solidarnosti in bojev za pravice delavcev, je poudarila koordinatorka Levice Asta Vrečko. Podpredsednik SD Matjaž Nemec pa je poudaril, da raven spoštovanja delavskih pravic predstavlja lakmusov papir stanja družbe.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je okvarjeno vozilo na dolenjski avtocesti pred Grosupljim vzhod proti Ljubljani. Zaprt je počasni pas.

gospodarstvo 18:56

Mastercard četrtletje sklenil z rastjo prihodkov in dobička

Ameriški ponudnik storitev plačil s kreditnimi in plačilnimi karticami Mastercard je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 6,35 milijarde dolarjev (5,92 milijarde evrov) prihodkov, kar je za desetino več kot v enakem obdobju lani. Dobiček se je zvišal za približno četrtino na tri milijarde dolarjev (2,8 milijarde evrov).