STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet gospodarstvo 19:01

Bruselj podaljšal izjemo glede državne pomoči za kmete

Evropska komisija je danes sporočila, da bo do konca leta podaljšala začasno izjemo za državno pomoč držav članic EU v kmetijskem in ribiškem sektorju. Kmetje bodo tako še nadaljnjih šest mesecev imeli koristi od poenostavljenih pravil glede državnih pomoči.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste velja do 22. ure omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

šport 18:52

Lucas Hernandez najbrž izgubljen za EP

Branilec pariškega Saint-Germaina Lucas Hernandez si je na sredini tekmi lige prvakov z Dortmundom strgal sprednjo križno vez v levem kolenu, kar pomeni, da je vprašljiv njegov nastop v francoskem dresu na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je sporočil njegov klub.

šport 18:12

Tonaliju pogojna kazen FA

Nogometaša Newcastla Sandra Tonalija je Angleška nogometna zveza (FA) zaradi kršenja stavniških pravil kaznovala s pogojno kaznijo dveh mesecev prepovedi igranja. To pomeni, da se bo lahko vrnil na igrišča po izteku kazni Italijanske nogometne zveze (FICG), ta mu je zaradi enakih razlogov igranje nogometa prepovedala za čas desetih mesecev.

vreme 17:59

Vreme: Posamezne plohe s kakšno nevihto

Zvečer in ponoči bodo še nastajale posamezne plohe, med njimi bo lahko tudi kakšna nevihta. Veter bo ponehal. V petek zjutraj bo oblačno z rahlimi padavinami, najnižje temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Slovenija 17:58

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir

V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so za STA potrdili v krogu njene družine. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.