STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 18:12

Tonaliju pogojna kazen FA

Nogometaša Newcastla Sandra Tonalija je Angleška nogometna zveza (FA) zaradi kršenja stavniških pravil kaznovala s pogojno kaznijo dveh mesecev prepovedi igranja. To pomeni, da se bo lahko vrnil na igrišča po izteku kazni Italijanske nogometne zveze (FICG), ta mu je zaradi enakih razlogov igranje nogometa prepovedala za čas desetih mesecev.

vreme 17:59

Vreme: Posamezne plohe s kakšno nevihto

Zvečer in ponoči bodo še nastajale posamezne plohe, med njimi bo lahko tudi kakšna nevihta. Veter bo ponehal. V petek zjutraj bo oblačno z rahlimi padavinami, najnižje temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Slovenija 17:58

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir

V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so za STA potrdili v krogu njene družine. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.

svet 17:37

Biden podprl pravico do protestov in vladavino prava

Predsednik ZDA Joe Biden je danes v kratkem nagovoru Američanom izrazil podporo svobodi govora in protestom, vendar obenem tudi vladavini prava. Oglasil se je zaradi zaostrovanja študentskih protestov proti vojni v Gazi, ki so se razširili po ameriških univerzah in ponekod privedli do posredovanja policije.