STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija svet 6:00

Novinarske organizacije s pozivi k izboljšanju pogojev za medije

Novinarske organizacije v Sloveniji in svetu ob današnjem mednarodnem dnevu svobode medijev opozarjajo, da je novinarjem nujno zagotoviti svobodo, ki jo potrebujejo pri opravljanju dela. V Sloveniji pa so še zlasti glasni tudi pozivi k izboljšanju pogojev za novinarje in medije.

svet kultura 6:00

Nicole Kidman se ne vidi v vlogi režiserke

Zvezdnica Nicole Kidman, ki je nedavno kot prva Avstralka prejela nagrado za življenjsko delo Ameriškega filmskega inštituta, je dejala, da se kljub igralskim in producentskim uspehom ne prepoznava v vlogi režiserke. "Po mojem bi bila grozna režiserka, ker imam vedno toliko idej. Režiser se mora odločati, to pa je moja šibka točka," je pojasnila.

svet 3:41

V Arizoni preklicali zakon o prepovedi splava iz 19. stoletja

Demokratska guvernerka ameriške zvezne države Arizone Katie Hobbs je v četrtek podpisala zakonodajni predlog za preklic zakona o prepovedi splava iz leta 1864, ki je bil sprejet, še preden so ženske v ZDA dobilo volilno pravico, poročajo ameriški mediji.

šport 2.5.2024 23:28

Zmagi za Olympacos in Fiorentino

Angleške nogometne ekipe bodo letos očitno ostale brez finala evropskih tekmovanj. Njihov zadnji predstavnik Aston Villa je namreč na domačem igrišču nepričakovano izgubila proti Olympiacosu iz Pireja z 2:4. Tudi na drugi polfinalni tekmi je padlo veliko golov, Fiorentina je v Firencah s 3:2 ugnala Club Brugge.