STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 20:08

Izidi 1. SŽNL

Izid zaostale tekme 20. kroga 1. SŽNL in lestvica.

svet 19:32

V novem ruskem napadu na Odeso najmanj 13 ranjenih

V novem ruskem raketnem napadu na Odeso je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je davi sporočil župan tega ukrajinskega obmorskega mesta Genadij Truhanov. Po njegovih besedah so ruske sile mesto ponovno napadle z balističnimi raketami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 19:26

Srbski parlament potrdil novo vlado

Poslanci srbskega parlamenta so danes s 152 glasovi za in 61 proti podprli sestavo nove vlade pod vodstvom premierja Miloša Vučevića. Nova vlada šteje 31 članov, od tega pet ministrov brez listnice. Člani vlade so danes zaprisegli za štiriletni mandat, slovesne zaprisege pa se je udeležil tudi predsednik države Aleksandar Vučić.

svet gospodarstvo 19:01

Bruselj podaljšal izjemo glede državne pomoči za kmete

Evropska komisija je danes sporočila, da bo do konca leta podaljšala začasno izjemo za državno pomoč držav članic EU v kmetijskem in ribiškem sektorju. Kmetje bodo tako še nadaljnjih šest mesecev imeli koristi od poenostavljenih pravil glede državnih pomoči.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste velja do 22. ure omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.