STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 14:03

DVK o kandidatni listi Vesne prihodnji teden

Po smrti novinarke in publicistke Mance Košir, sicer tudi kandidatke Vesne na evropskih volitvah, bo Državna volilna komisija o listi stranke razpravljala prihodnji teden. Listo so namreč že potrdili, zakonodaja pa postopanja v primeru smrti katerega od kandidatov izrecno ne opredeljuje. Vesna bo o nadaljnjih korakih razpravljala po odločitvi DVK.

svet 13:57

Ruske in ameriške sile v Nigru nameščene v istem oporišču

Vladajoča hunta v Nigru je v oporišče, kjer so nameščeni ameriški vojaki, nastanila tudi ruske vojake, je v četrtek dejal obrambni minister ZDA Lloyd Austin in dodal, da v tem ne vidi tveganja za varnost ameriških sil. Hunta je sicer že marca prekinila sporazum o vojaškem sodelovanju z ZDA, Washington pa je pristal na umik svojih sil iz Nigra.

gospodarstvo 13:57

Veterinarski higieniki preklicali napovedano opozorilno stavko

Veterinarski higieniki Nacionalnega veterinarskega inštituta Veterinarske fakultete v Ljubljani so preklicali napovedano opozorilno stavko, ki naj bi potekala od 6. do 11. maja. Stavko so odpovedali, ker delodajalec meni, da ne predstavljajo večine zaposlenih na fakulteti, zaradi česar naj bi s stavko delovali protipravno in nezakonito.

šport 13:56

Phil Foden nogometaš leta v Angliji

Zvezdnik Manchester Cityja Phil Foden je bil izbran za nogometaša leta v Angliji po izboru Društva angleških nogometnih novinarjev (FWA). Drugo mesto je pripadlo članu Arsenala Declanu Riceu, tretje pa še enemu nogometašu meščanov Rodriju.

svet 13:51

Nemčija zaradi kibernetskega napada na pogovor poklicala ruskega odpravnika poslov

Preiskava nemških organov je pokazala da je za lanski kibernetski napad na vladajočo socialdemokratsko stranko (SPD) odgovorna hekerska skupina pod okriljem ruske vojaške obveščevalne službe, je danes dejala zunanja ministrica Annalena Baerbock. Nemčija je zaradi tega na pogovor poklicala odpravnika poslov na ruskem veleposlaništvu v Berlinu.

svet 13:40

V Srbiji ob obletnici strelskega pohoda na osnovni šoli vrsta spominskih dogodkov

V Srbiji danes, ob prvi obletnici smrtonosnega strelskega napada na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu, poteka spominski dan z vrsto dogodkov. Srbski mediji so se z enominutno prekinitvijo programa točno ob uri, ko je učenec začel strelski pohod, poklonili umorjenim žrtvam, pred šolo pa se je že zjutraj začela zbirati množica ljudi.

svet 13:36

Belgija omogočila namestitev Frontexa na svojem ozemlju

Belgijski parlament je v četrtek zvečer potrdil predlog zakona, ki uslužbencem evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex) dovoljuje namestitev na ozemlje države. Zakon bo uradnikom Frontexa med drugim omogočil izvajanje nadzora na belgijskih mejah in spremljanje prisilnih vrnitev tujcev, poročajo belgijski mediji.