STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

vreme 10:09

Vreme: Danes bo oblačno, dež bo postopno zajel večji del države

Danes bo povečini oblačno, na skrajnem jugu Slovenije pa bo sprva še nekaj jasnine. Dopoldne se bodo padavine okrepile in se postopno razširile nad večji del države. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 9:52

Evropske borze uvodoma v zelenem

Indeksi na evropskih borzah so se v uvodnem delu današnjega trgovanja zvišali. Vlagatelji so pozorni predvsem na objave poslovnih rezultatov večjih podjetij. V četrtek jih je razveselil predvsem tehnološki velikan Apple, ki je kljub rahlemu padcu četrtletnih prihodkov in dobička presegel napovedi analitikov.

gospodarstvo 9:25

Ruski Gazprom zabeležil prvo izgubo v skoraj četrt stoletja

Ruski energetski velikan Gazprom je lani zabeležil 629 milijard rubljev (okoli 6,4 milijarde evrov) čiste izgube, potem ko je leto prej poročal o 1230 milijard rubljev čistega dobička. Gre za prvo Gazpromovo izgubo v skoraj 25 letih, potem ko je izvoz v Evropo zaradi ruskega napada na Ukrajino skoraj popolnoma zamrl.

Slovenija 9:25

Z urbanimi sprehodi Jane's Walk v mestih do več hoje po vsakdanjih opravkih

V Sloveniji bodo letos v okviru globalnega festivala Jane's Walk ponovno potekali pomladni urbani sprehodi. Kljub temu, da globalni festival poteka prvi majski vikend, bodo v Sloveniji zaradi prvomajskih počitnic sprehodi, ki spodbujajo hojo po vsakdanjih opravkih in izpostavljajo njen pomen za vitalnost mest, izpeljani od 6. do 15. maja.

svet 9:24

Na tisoče Slovakov protestiralo proti preoblikovanju javne radiotelevizije

V Bratislavi je v četrtek na tisoče ljudi protestiralo proti vladnemu načrtu o razpustitvi javne radiotelevizije RTVS in njenemu preoblikovanju v novo medijsko institucijo. K protestu je pozvala opozicijska liberalna stranka Progresivna Slovaška, ki meni, da poteza ogroža demokracijo v državi, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 9:00

Cene nafte ob koncu tedna navzgor

Surova nafta se je v današnjem trgovanju nekoliko podražila, potem ko so se cene nafte na trgih ta teden zniževale. Tedenska bilanca na naftnem trgu vseeno ostaja negativna, saj so cene nafte od ponedeljka padle za okoli pet dolarjev. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, je glavni razlog upanje na umiritev vojnih napetosti v Gazi.

svet 8:53

V nesreči avtobusa v Pakistanu najmanj 20 mrtvih

V prometni nesreči avtobusa je v Pakistanu danes umrlo najmanj 20 ljudi, še 21 je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija. Do nesreče v goratem severnem predelu države je prišlo v zgodnjih jutranjih urah, ko je šofer v enem od ovinkov izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato padlo v globoko sotesko reke Ind.