STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 11:36

Ljubljanska borza dopoldne pridobila četrtino odstotka

Tečaji najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi so se po dvodnevnem prazničnem premoru dopoldne v povprečju zvišali, indeks SBI TOP je do 11.30 pridobil 0,25 odstotka. Indeks so navzgor potisnile predvsem najbolj prometne delnice NLB, ki so se podražile za blizu dva odstotka, medtem ko se delnice Luke Koper, Petrola in Cinkarne Celje cenijo.

gospodarstvo 11:34

Furs izdal odločbe za odmero 47 milijonov evrov davka

Finančna uprava RS (Furs) v teh dneh odpošilja odločbe o odmeri davka od najemnin, obresti in kapitalskih dobičkov. Doslej je na podlagi vloženih napovedi izdala približno 80 odstotkov odločb, skupni znesek odmerjenega davka pa znaša 47 milijonov evrov. Naslednja tranša je predvidena sredi junija.

šport 11:30

Komisija NZS za licenciranje zavrnila vlogo Rogaške

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za prvoligaške klube za sezono 2024/25. Na podlagi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev je zavrnila vlogo Rogaške, je krovna zveza sporočila na spletni strani.

svet 11:28

Po poplavah in zrušitvi jezu v Braziliji številni mrtvi

Jug Brazilije se spopada z obsežnimi poplavami, ki so terjale najmanj 29 življenj. Razmere v zvezni državi Rio Grande do Sul je dodatno poslabšala zrušitev enega od jezov, zato bo število žrtev po pričakovanjih še naraslo. Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je v četrtek obiskal prizadeto regijo in obljubil obsežno zvezno pomoč.

svet gospodarstvo 11:22

Stopnja brezposelnosti v EU marca malenkost nižja

Stopnja brezposelnosti v EU je bila marca pri šestih odstotkih, kar je 0,1 odstotne točke manj kot februarja. V primerjavi z lanskim marcem je ostala nespremenjena. V območju z evrom je medtem stopnja brezposelnosti na mesečni ravni ostala nespremenjena pri 6,5 odstotka, medletno pa se je znižala za 0,1 odstotne točke, je danes objavil Eurostat.

svet 11:15

Britanski konservativci na lokalnih volitvah utrpeli izgube

Britanski vladajoči konservativci so utrpeli boleč poraz na četrtkovih nadomestnih volitvah v enem od okrajev, na katerih so parlamentarni sedež osvojili opozicijski laburisti. Ti so pridobili podporo tudi na lokalnih volitvah v Angliji, medtem ko se konservativcem premierja Rishija Sunaka obetajo izgube, kažejo danes objavljeni začasni izidi.

promet 11:07

Tedenska prometna napoved

Po koncu praznikov in počitnic je pričakovan povečan promet ob vračanju turistov iz turističnih krajev na cestah proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Med bolj obremenjenimi cestami bo ljubljanski obroč, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.