STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet kultura 12:25

Meryl Streep častna zlata palma v Cannesu

Ameriška igralka Meryl Streep bo na otvoritveni slovesnosti filmskega festivala v Cannesu 14. maja prejela častno zlato palmo, so sporočili organizatorji. Štiriinsedemdesetletna Streep je ena najbolj cenjenih igralk v zgodovini Hollywooda z rekordnimi 21 nominacijami za oskarja in tremi zlatimi kipci, piše francoska tiskovna agencija AFP.

svet 12:17

V BiH status civilne žrtve vojne dobil prvi otrok, rojen po posilstvu med vojno

V BiH so skoraj 30 let po koncu vojne v državi priznali status civilne žrtve vojne prvemu otroku, rojenemu kot posledica vojnega zločina posilstva. BiH je s tem po navedbah ministrstva ministrstva za delo in socialno politiko entitete Federacije BiH postala prva država na svetu, ki je tako rojenemu otroku priznala status civilne žrtve vojne.

Slovenija 12:15

V aprilski krvodajalski akciji sodelovalo več kot 250 študentov

Aprilska krvodajalska akcija Častim pol litra, ki jo že več let zaporedoma organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz in klubi (Zveza Škis), je tokrat spodbudila k darovanju krvi več kot 250 študentov, so danes sporočili iz študentske organizacije.

šport 12:03

VN Kazahstana v motoGP prestavljena zaradi poplav

Dirka za veliko nagrado Kazahstana v svetovnem prvenstvu motociklizma motoGP je bila prestavljena zaradi vpliva slabega vremena v zadnjih tednih, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Prva VN Kazahstana bi morala biti na sporedu med 14. in 16. junijem, a jo bodo posledično izpeljali kasneje v letu.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet povečan pred prehodi Dragonja in Sečovlje proti Sloveniji ter na cestah Šmarje-Koper in Lucija-Strunjan.