STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 16:09

Reus zapušča Dortmund

Marco Reus, nekdanji nemški reprezentant in dolgoletni član Borussie iz Dortmunda, bo po koncu sezone zapustil klub. Čeprav igranja nogometa še ne misli opustiti, mu klub na obojestransko strinjanje po 12 letih ne bo podaljšal pogodbe, kje pa bo nadaljeval kariero, pa zaenkrat še ni jasno, poroča spletna stran kluba.

gospodarstvo 16:06

Newyorške borze uvodoma v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so se v uvodu današnjega trgovanja obarvali zeleno, potem ko so najnovejši podatki s trga dela pokazali, da se ta nekoliko ohlaja.

gospodarstvo 16:01

Ljubljanska borza: SBI TOP končal odstotek višje

Indeks najpomembnejših podjetij na Ljubljanski borzi SBI TOP je v današnjem trgovanju pridobil 1,06 odstotka in končal pri vrednosti 1441,43 točke. Posredniki so ustvarili za slabih 1,3 milijona evrov prometa. Največ zanimanja je bilo za delnice NLB, ki so k skupnemu prometu prispevale dobrih 800.000 evrov.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred počivališčem Lom proti Ljubljani oviran promet zaradi nesreče. Nastaja zastoj z zamudo do 20 minut.

svet 15:46

Rusija naj bi letos zasedla 547 kvadratnih kilometrov ukrajinskega ozemlja

Ruska vojska je letos zasedla 547 kvadratnih kilometrov ozemlja v Ukrajini, je na današnjem srečanju visokih vojaških uradnikov izjavil ruski obrambni minister Sergej Šojgu. Ob tem je podal oceno, da je Ukrajina letos izgubila več kot 111.000 vojakov ter več kot 21.000 kosov vojaške opreme in vozil.

svet 15:31

ICC v luči preiskav opozarja na grožnje sodišču

Tožilci Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) so danes posvarili pred grožnjami z maščevanjem proti sodišču ali njegovim uslužbencem. Opozorili so, da bi takšna dejanja lahko pomenila kršitev izvrševanja pravosodja. Na kaj se opozorilo nanaša, pri ICC, ki med drugim preiskuje morebitne vojne zločine Izraela in palestinskih skupin, niso pojasnili.

svet 15:26

V nesreči pri Umagu zgorel avto slovenskih registracij

Blizu Umaga na Hrvaškem je danes dopoldne na cesti zagorelo osebno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami, so na družbenem omrežju Facebook sporočili tamkajšnji gasilci. V avtomobilu je bila štiričlanska družina, nihče od potnikov pa ni bil poškodovan.