STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 10:39

V Srbiji ob obletnici strelskega pohoda na osnovni šoli vrsta spominskih dogodkov

V Srbiji danes, ob prvi obletnici smrtonosnega strelskega napada na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu, poteka spominski dan z vrsto dogodkov. Srbski mediji so se z enominutno prekinitvijo programa točno ob uri, ko je učenec začel strelski pohod, poklonili umorjenim žrtvam, pred šolo pa se je že zjutraj začela zbirati množica ljudi.

Slovenija 10:36

Zagorelo na strehi Hipermarketa Mercator v Celju

Na strehi Hipermarketa Mercator centra Celje je v sredo požar uničil več kot 50 sončnih kolektorjev. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na eni od sončnih celic. Zaradi gašenja požara je več škode nastalo v trgovinah v objektu, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

gospodarstvo 10:31

Dars s ponovljenim razpisom za obnovo odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

Dars je skladno z napovedmi objavil ponovljen javni razpis za obnovo odseka štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami, potem ko je prvega lani dvakrat razveljavila Državna revizijska komisija. Glavna gradbena dela naj bi stekla v letu 2025. Že v ponedeljek pa bo stekla prenova odseka med Framom in Slovensko Bistrico.

Slovenija 10:23

Zagovornik za usposabljanje pedagoškega osebja o varstvu pred diskriminacijo

Zagovornik načela enakosti je delovni skupini za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za obdobje 2023-2033 podal več priporočil. Svetoval jim je, naj bo besedilo programa skladno tudi s protidiskriminacijsko zakonodajo, in priporočil poučevanje šolajočih in usposabljanje pedagoškega osebja o varstvu pred diskriminacijo.

vreme 10:09

Vreme: Danes bo oblačno, dež bo postopno zajel večji del države

Danes bo povečini oblačno, na skrajnem jugu Slovenije pa bo sprva še nekaj jasnine. Dopoldne se bodo padavine okrepile in se postopno razširile nad večji del države. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 9:52

Evropske borze uvodoma v zelenem

Indeksi na evropskih borzah so se v uvodnem delu današnjega trgovanja zvišali. Vlagatelji so pozorni predvsem na objave poslovnih rezultatov večjih podjetij. V četrtek jih je razveselil predvsem tehnološki velikan Apple, ki je kljub rahlemu padcu četrtletnih prihodkov in dobička presegel napovedi analitikov.