STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 7:50

Gruzijo ob novih protestih k umiku zakona o tujih agentih pozvali tudi ZN

Na ulicah Tbilisija se je v četrtek zvečer znova zbralo več deset tisoč ljudi, ki od vlade zahtevajo umik spornega predloga zakona o tujem vplivu oz. tujih agentih. K umiku zakona, ki ga kritiki primerjajo s podobnim zakonom v Rusiji, je gruzijsko vlado v četrtek pozval tudi visoki komisar Združenih narodov za človekove pravice Volker Türk.

gospodarstvo 7:50

SOS za vode: Ekološko stanje Krke dobro, nekoliko bolj onesnažena v spodnjem toku

Najdaljša dolenjska reka Krka je na podlagi rezultatov analiz posebnih onesnaževal uvrščena med reke v dobrem ekološkem stanju, vse od njenega povirja v Suhi Krajini do izliva v Savo pri Brežicah. Primerna je tudi za kopanje. Nekaj slabše kemijsko stanje je le v spodnjem toku reke, kar je posledica intenzivnejših človeških posegov, pravijo na Arsu.

šport 7:37

V finalu Madrida Swiatek in Sabalenka

Poljakinja Iga Swiatek in Belorusinja Arina Sabalenka se bosta pomerili v finalu turnirja serije WTA 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov. Dvaindvajsetletna Poljakinja bo lovila jubilejni 20. naslov na turneji, 25-letna Sabalenka pa 15.

šport 7:16

Toronto proti Bostonu izsilil sedmo tekmo

Hokejisti Toronto Maple Leafs so na šesti tekmi konferenčnega četrtfinala na vzhodu v severnoameriški ligi NHL doma premagali Boston Bruins z 2:1. S tem so izsilili sedmo tekmo, ki bo v Bostonu v noči s sobote na nedeljo.

Slovenija 6:55

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 49 prometnih nesreč, od tega pet nesreč z lahkimi poškodbami in nobene s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.