STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 15:02

Za naložbe v namakalne sisteme na voljo pet milijonov evrov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je za naložbe v namakalne sisteme, ki so namenjeni več uporabnikom, razpisalo pet milijonov evrov nepovratnih sredstev. Vlogo je mogoče oddati od 20. maja od 8. ure do vključno 2. avgusta do 14. ure.

gospodarstvo 14:55

Aprila v ZDA odprli manj delovnih mest od pričakovanj

Delodajalci v ZDA so aprila odprli 175.000 delovnih mest, kar je manj od pričakovanj, a po oceni analitikov še vedno ne dovolj, da bi ameriška centralna banka Federal Reserve pred septembrom začela zniževati obrestne mere. Stopnja brezposelnosti je bila s 3,9 odstotka rahlo višja kot marca.

Slovenija 14:49

Objavljen razpis za direktorja ptujske bolnišnice

Svet zavoda ptujske bolnišnice je objavil razpis za direktorja te zdravstvene ustanove za štiriletno mandatno obdobje. Kandidat mora med drugim imeti ustrezno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja, znanje enega svetovnega jezika, predložiti mora tudi program dela in razvoja bolnišnice.

šport 14:39

Legendarna Marit Bjoergen odslej trenerka norveške ekipe

Legendarna smučarska tekačica Marit Bjoergen bo odslej sodelovala v norveški ženski reprezentanci za smučarski tek, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štiriinštiridesetletna dobitnica številnih kolajn z največjih tekmovanj bo pod okriljem Norveške smučarske zveze delovala kot pomočnica glavnega trenerja.

gospodarstvo 14:36

Boštjančič na zasedanju OECD o aktualnih globalnih izzivih

V Parizu se danes zaključuje dvodnevno ministrsko zasedanje sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), na katerem Slovenijo zastopa finančni minister Klemen Boštjančič. Tokrat so bila v ospredju vprašanja, povezana s podnebnimi spremembami, digitalizacijo, demografskimi spremembami, varnostjo in umetno inteligenco.

Slovenija 14:27

Manca Košir po navedbah FDV pomembno sooblikovala študij novinarstva

Na pomen profesorice Mance Košir, ki je umrla v četrtek, so se danes spomnili tudi na ljubljanski fakulteti za družbene vede, kjer je predavala do upokojitve. "Z neumorno energijo, razgledanostjo in študijsko širino je kot dolgoletna predstojnica katedre za novinarstvo pomembno sooblikovala in obogatila študij novinarstva na fakulteti," so navedli.

svet 14:23

Policija odstranila propalestinske protestnike s pariške univerze Sciences Po

Policija je danes vstopila na pariško univerzo Sciences Po, da bi odstranila propalestinske protestnike, ki so zasedli prostore univerze v znak protesta proti izraelski ofenzivi v Gazi. Francoska vlada je v luči protestnih akcij študentov, ki so v minulih dneh potekale tudi drugod po državi, sporočila, da bo proti protestom strogo ukrepala.