STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 11:30

Komisija NZS za licenciranje zavrnila vlogo Rogaške

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za prvoligaške klube za sezono 2024/25. Na podlagi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev je zavrnila vlogo Rogaške, je krovna zveza sporočila na spletni strani.

svet 11:28

Po poplavah in zrušitvi jezu v Braziliji številni mrtvi

Jug Brazilije se spopada z obsežnimi poplavami, ki so terjale najmanj 29 življenj. Razmere v zvezni državi Rio Grande do Sul je dodatno poslabšala zrušitev enega od jezov, zato bo število žrtev po pričakovanjih še naraslo. Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je v četrtek obiskal prizadeto regijo in obljubil obsežno zvezno pomoč.

svet gospodarstvo 11:22

Stopnja brezposelnosti v EU marca malenkost nižja

Stopnja brezposelnosti v EU je bila marca pri šestih odstotkih, kar je 0,1 odstotne točke manj kot februarja. V primerjavi z lanskim marcem je ostala nespremenjena. V območju z evrom je medtem stopnja brezposelnosti na mesečni ravni ostala nespremenjena pri 6,5 odstotka, medletno pa se je znižala za 0,1 odstotne točke, je danes objavil Eurostat.

svet 11:15

Britanski konservativci na lokalnih volitvah utrpeli izgube

Britanski vladajoči konservativci so utrpeli boleč poraz na četrtkovih nadomestnih volitvah v enem od okrajev, na katerih so parlamentarni sedež osvojili opozicijski laburisti. Ti so pridobili podporo tudi na lokalnih volitvah v Angliji, medtem ko se konservativcem premierja Rishija Sunaka obetajo izgube, kažejo danes objavljeni začasni izidi.

promet 11:07

Tedenska prometna napoved

Po koncu praznikov in počitnic je pričakovan povečan promet ob vračanju turistov iz turističnih krajev na cestah proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Med bolj obremenjenimi cestami bo ljubljanski obroč, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Slovenija 11:06

V bližini naselja Gradac v reki Kolpi našli okostje

V sredo popoldne so v bližini naselja Gradac v reki Kolpi med vejevjem na nabrežju našli zataknjeno človeško okostje. Po prvih ugotovitvah iz sodne obdukcije je bilo okostje v vodi že nekaj mesecev. Sumljivih okoliščin trenutno ni, identiteta osebe pa zaenkrat ni znana, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

svet 11:03

Novinarji v Gazi prejemniki Unescove nagrade za svobodo tiska

Palestinski novinarji, ki poročajo o vojni v Gazi, so prejemniki letošnje nagrade Guillermo Cano za svobodo tiska, ki jo podeljuje organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo Unesco. Zmagovalce je žirija v četrtek razglasila na posebni prireditvi v Čilu.