STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 13:09

SAZU med podpisnicami predvolilnega poziva k podpori znanosti in inovacijam

Evropske akademije znanosti in sorodne akademske ustanove so danes naslovile javno pismo kandidatom in kandidatkam pred junijskimi volitvami v evropski parlament. V njem poudarjajo pomen izobraževanja, znanosti in inovacij za moderno Evropo blagostanja, so sporočili iz Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU), ki je ena od 27 podpisnic.

svet 12:45

Macron in Xi poudarila pomen sodelovanja med Evropo in Kitajsko

Francoski predsednik Emmanuel Macron je kitajskega voditelja Xi Jinpinga ob začetku njegovega obiska v Franciji danes pozval, naj v luči ruske agresije na Ukrajino tesno sodeluje z Evropo in sprejme pravila svetovne trgovine. Xi pa je pred trilateralo skupaj s predsednico Evropske komisije pozval k dialogu in sodelovanju med Kitajsko in EU.

Slovenija 12:38

Grošelj bo na evropskih volitvah kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije

Evropski poslanec Klemen Grošelj je za STA potrdil, da bo na volitvah za Evropski parlament kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije. Stranka bo skupno listo oblikovala s Stranko mladih - Zeleni Evrope, je za STA pojasnil njen generalni sekretar Nejc Škof. Pričakuje, da bodo potrebne podpise za vložitev liste zbrali do četrtka.

šport 12:38

Od danes tudi Slovenija del Športnih iger mladih

Na Kongresnem trgu v Ljubljani so se danes začele Plazma Športne igre mladih (ŠIM). Gre za ljubiteljski športni projekt, ki je leta 1996 naključno vzniknil med prijatelji v Splitu z namenom spodbujanja zdravega življenjskega sloga ter gradnje mostov med narodi in kulturami. Vanj so se že vključili številni mladi na Hrvaškem, v BiH in Srbiji.

gospodarstvo 12:00

Iz poškodovanih objektov v Strugah se nekateri ne želijo izseliti

V Strugah v občini Luče 24 od 38 krajanov ne želi zapustiti domov, ki jih je močno poškodovala lanska avgustovska ujma. Vlada je za to območje sprejela sklep o odstranitvi 10 objektov, krajani pa medtem še čakajo na končno oceno vrednosti objektov v njihovi lasti, je za STA povedal župan Luč Klavdij Strmčnik.