STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 13:34

Novi protesti proti širitvi tovarne Tesle pri Berlinu

Pred tovarno avtomobilskega podjetja Tesla v bližini Berlina je v soboto protestiralo več kot tisoč ljudi. Dan prej je nekaj demonstrantov, ki nasprotujejo širitvi tovarne, poskušalo vdreti vanjo, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdila nemška policija.

Slovenija 13:33

Fajon in Šukri obžalujeta zastoj v pogajanjih o Gazi

Zunanja ministrica Tanja Fajon in njen egiptovski kolega Sameh Šukri sta danes v Kairu izrazila zaskrbljenost zaradi zastoja pogajanj o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas. Posvarila sta pred izraelsko kopensko ofenzivo v Rafi, Fajon pa je ob tem znova pozvala k odprtju tamkajšnjega mejnega prehoda.

Slovenija 12:40

Po drzni tatvini na območju Brezovice iščejo storilca

Na območju Brezovice se je v četrtek zgodila drzna tatvina. Neznanec je na domu zamotil starejšega moškega s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa je njegov pajdaš iz hiše odtujil denar in nakit ter tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Storilca še iščejo.

Slovenija 12:15

Žiža ob polovici mandata: Sodelovanje s koalicijo in vlado je dobro

Vodja poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti Felice Žiža ob polovici mandata aktualnega sklica DZ ocenjuje, da je sodelovanje z vlado in koalicijo na visokem nivoju. Kritičen pa je do Levice, ki "podira uresničevanje dogovora z vlado". Prav uresničevanje dogovora pa je glavni cilj poslancev narodnosti do konca mandata.

Slovenija 12:15

Vatovec ob polovici mandata: Ob koncu bomo zmogli pokazati premik naprej

Koalicija je ob kaotičnem prvem letu in okoliščinah, kot so bile energetska kriza in poplave, prvo polovico mandata "zgledno zvozila", meni šef poslancev Levice Matej T. Vatovec. Koalicija deluje usklajeno, udobna večina pa dopušča kdaj različna mnenja. Ob koncu mandata bodo pokazali, da so se stvari z Levico premaknile naprej, je prepričan.