STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na primorski avtocesti na več odsekih med Postojno in Vrhniko proti Ljubljani zastoji z zamudo 15-20 minut.

svet 18:33

Hutijevci grozijo z napadi na ladje v Sredozemskem morju

Jemenski uporniški hutijevci so danes zagrozili, da bodo tarča njihovih napadov lahko postale tudi ladje v Sredozemskem morju, ki plujejo v izraelska pristanišča. Napade bi hutijevci izvedli le v primeru, da se Izrael odloči izvesti kopensko ofenzivo na mesto Rafa na jugu Gaze, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 18:32

Evropske borze navzgor; nafta cenejša, evro pridobil

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma zvišali. Po objavi podatkov o ohlajanju trga dela v ZDA so vlagatelji optimistični, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed) posledično izvedla več znižanj ključne obrestne mere, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nafta se je pocenila, tečaj evra pa se je okrepil.

svet 18:15

Turčija zaradi vojne v Gazi prekinja trgovanje z Izraelom

Turčija v znak nasprotovanja vojni v Gazi prekinja trgovanje z Izraelom, je v četrtek sporočilo pristojno ministrstvo. Ukrep bo odpravljen, ko izraelska vlada omogoči neprekinjen in zadosten tok pomoči v enklavo, so pojasnili v Ankari. Izrael je v odziv pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) vložil pritožbo zoper Turčijo.