STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 9:36

V Indoneziji zemeljski plazovi terjali več smrtnih žrtev

Zemeljski plazovi, ki so se zaradi obilnih padavin v petek in davi sprožili na jugu indonezijskega otoka Sulavezi, so po podatkih indonezijskega urada za krizne razmere terjali najmanj 15 smrtnih žrtev. Plazovi so odnesli 42 hiš, poškodovali več cest in mostov ter več kot 100 stanovanjskih objektov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 9:31

Po novih ruskih napadih v Harkovu izbruhnilo več požarov

Ruske sile so ponoči znova napadle cilje na vzhodu Ukrajine. V drugem največjem mestu v državi Harkov je po ruskih napadih z raketami in brezpilotnimi letali, v katerih so bile poškodovane štiri osebe, izbruhnilo več požarov, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile ukrajinske oblasti.

kultura 9:14

V Portorož prihaja legendarna pevka Loredana Berte

V sklopu svoje turneje Manifesto bo danes v Avditoriju Portorož nastopila legendarna italijanska pevka Loredana Berte, ki že več kot 50 let kraljuje na italijanski glasbeni sceni. Triinsedemdesetletna pevka, ki se je na svoji umetniški poti preizkusila v številnih žanrih in umetniških smereh, se na tej turneji poklanja popu, rocku in pop artu.

vreme 9:00

Vreme: Danes bolj sončno in topleje

Danes zjutraj bo oblačno, rahle padavine bodo povsod ponehale. Dopoldne se bo začelo jasniti. Popoldne bo delno jasno, predvsem v hribovitem svetu lahko nastane kakšna manjša ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

šport 9:00

Na OI v Parizu v umetnostnem plavanju tudi moški

Do nedavnega je bilo sinhrono oziroma umetnostno plavanje rezervirano zgolj za ženske, a časi se spreminjajo. Svetovna organizacija vodnih športov je konec leta 2022 spremenila pravila in nastop v omenjenem športu na olimpijskih igrah (OI) dovolila tudi moškim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 9:00

Ob svetovnem dnevu harmonike tradicionalno tekmovanje na Bledu

Ob svetovnem dnevu harmonike 6. maja bo na Bledu ta konec tedna v znamenju tega glasbila. V Festivalni dvorani bo danes potekalo tradicionalno tekmovanje Zlata harmonika Bled 2024, ob jezeru pa se bo v nedeljo zbralo več kot 350 harmonikarjev na prav tako tradicionalni prireditvi Harmonike ob Blejskem jezeru.

za uredništva pregled tiska 8:54

Dnevnik o zamudah pri urejanju dolgotrajne oskrbe (4. 5.)

Veronika Rupnik Ženko v komentarju Pravice na papirju piše o težavah in zamudah pri urejanju področja dolgotrajne oskrbe. Novoustanovljeno ministrstvo za solidarno prihodnost po njenem mnenju vse bolj vzbuja vtis, da ni kos zelo zahtevnim nalogam, ki so mu bile zaupane, in sicer razvoju stanovanjske politike in dolgotrajne oskrbe.