STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 17:30

SBI TOP v skrajšanem trgovalnem tednu z rastjo

Najpomembnejše delnice na Ljubljanski borzi so se v tem trgovalnem tednu, ki je bil zaradi prvomajskih praznikov skrajšan, v povprečju podražile. Indeks SBI TOP je pridobil 1,25 odstotka in se oblikoval pri 1441,43 točke. Vlagatelji so sklenili za 3,61 milijona evrov poslov.

svet 17:02

WHO: Gazi kljub delnemu izboljšanju stanja še vedno grozi lakota

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da Gazi še vedno grozi lakota. Čeprav je v zadnjih tednih tja prispelo več pošiljk hrane, nevarnost lakote po besedah predstavnika WHO za palestinska ozemlja Rika Peeperkorna s tem še ni odpravljena. Po palestinskih ocenah je v zadnjih tednih v Gazi umrlo približno 25 podhranjenih otrok.

svet 16:55

EU poziva h krepitvi podpore svobode in neodvisnosti medijev

Evropska unija je ob današnjem dnevu svobode medijev izpostavila svojo zavezanost k podpori svobode in pluralnosti medijev. Opozorila je na vse večje število napadov na novinarje in v luči tega poudarila, da je treba omogočiti varnost novinarjev pri delu. V EU bodo prihodnji teden v veljavo stopila nova pravila za zaščito novinarjev in medijev.

gospodarstvo 16:44

Aprila v ZDA odprli manj delovnih mest od pričakovanj

Delodajalci v ZDA so aprila odprli 175.000 delovnih mest, kar je manj od pričakovanj, a po oceni analitikov še vedno ne dovolj, da bi ameriška centralna banka Federal Reserve pred septembrom začela zniževati obrestne mere. Stopnja brezposelnosti je bila s 3,9 odstotka rahlo višja kot marca.

zanimivosti 16:43

V Italiji prepovedali jogo s kužki

Italijanske oblasti so se odločile prepovedati tečaje joge s kužki, da bi zaščitile zdravje in dobrobit živali ter hkrati varnost udeležencev. Na tečajih bodo tako lahko sodelovali le odrasli psi, so sporočili v Rimu. Skupine za zaščito živali so odločitev oblasti pozdravile.