STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 7:03

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 85 prometnih nesreč, od tega 13 nesreč z lahkimi poškodbami, štiri s hudimi ter eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 54 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani. Pričakovana zamuda je do 20 minut.

šport 6:55

Branilci naslova Vegas Knights izpadli v prvem krogu

Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL Vegas Knights se letos poslavljajo po prvem krogu končnice. V boju za Stanleyjev pokal 2024 so jih s 4:3 v zmagah izločili Dallas Stars, ki so odločilno sedmo tekmo dobili z 2:1.

svet 6:54

Rafa znova tarča smrtonosnega izraelskega obstreljevanja

V izraelskih napadih na Rafo na skrajnem jugu Gaze je bilo v nedeljo ubitih najmanj 22 ljudi, o žrtvah poročajo tudi iz osrednjega dela palestinske enklave. Izraelska vojska je isti dan napadla tudi več delov Libanona in nadaljevala z racijami na zasedenem Zahodnem bregu.

šport 6:00

V Ljubljani danes začetek Plazma športnih iger mladih

Na Kongresnem trgu se bodo danes ob 11. uri v sklopu Telemachovega dne športa začele t.i. Plazma športne igre mladih (ŠIM). Omenjenega dogodka, ki bo v Sloveniji potekal prvič, se bo udeležilo 3000 otrok iz vse države.

svet kultura 6:00

V Pulju se začenjajo Dnevi slovenskega filma

V Pulju se danes s filmom Vzornik režiserja in scenarista Nejca Gazvode začenjajo Dnevi slovenskega filma. Na festivalu bodo v štirih dneh prikazali štiri novejše slovenske filme. Odprtja se bo udeležil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon.

svet kultura 5:30

Slovenska stripovska ustvarjalnost na ogled v Berlinu

Slovenska stripovska ustvarjalnost se bo ta teden predstavila v nemški prestolnici na festivalu Comic Invasion Berlin. V četrtek bodo v stripovski knjižnici Renate predstavili revijo Stripburger in njeno 30-letno zgodovino neodvisne produkcije, konec tedna pa se bo Stripburger prestavil še na stripovskem sejmu v Muzeju komunikacij.