STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 23:44

Norris v Miamiju do premierne zmage v F1

Britanec Lando Norris (McLaren) je zmagovalec šeste dirke letošnje sezone svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Miamija. Za svojo prvo zmago v karieri v F1 je za 7,612 sekunde ugnal svetovnega prvaka in vodilnega v skupnem seštevku SP, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull), tretji je bil Monačan Charles Leclerc v Ferrariju (+ 9,920).

šport 22:45

Brez zmagovalca na obračunu Rome in Juventusa

Enega derbijev v 35. krogu italijanske nogometne lige sta igrala Roma in Juventus. Tekma se je končala z 1:1, potem ko je Romelu Lukaku zadel za Rimljane v 15. minuti, Bremer pa za Torinčane v 31.

za uredništva pregled tiska 22:34

Delo o odpravi kletk v živinoreji (6. 5.)

Maja Prijatelj Videmšek v komentarju Dati glas trpečim piše o kampanji za odpravo kletk v živinoreji. Avtorica poudarja, da v EU poleg 450 milijonov svobodnih ljudi živi na milijone živali, ki življenje prebijejo zaprte v kletkah. Meni, da v javnosti njihovo trpljenje ni razumljeno kot trpljenje, temveč le kot del utečenega sistema živinoreje.

svet 22:21

Oboroženo krilo Hamasa prevzelo odgovornost za napad ob meji med Gazo in Izraelom

Oboroženo krilo gibanja Hamas, brigade Ezedin al Kasam, je prevzelo odgovornost za današnji raketni napad na območju mejnega prehoda Kerem Šalom med Izraelom in Gazo ter sporočilo, da so njihovi borci tam napadli izraelske vojake. Izrael je zaradi napada zaprl mejni prehod, ki je ključen za dostavo humanitarne pomoči v Gazo.

šport 22:11

Rubljovu turnir v Madridu

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je zmagovalec turnirja ATP Masters 1000 v Madridu. V finalu je po ogorčenem boju s 4:6, 7:5 in 7:5 ugnal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima in si tako po Hongkongu januarja zagotovil svojo drugo letošnjo turnirsko zmago.