STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 21:53

Izraelska vlada prepovedala oddajanje katarski mreži Al Jazeera

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes sporočil, da je njegova vlada sprejela odlok, v skladu s katerim bo katarski mreži Al Jazeera prepovedano oddajanje na območju Izraela. Odlok naj bi v veljavo stopil takoj in veljal najmanj 45 dni, v roku štirih dni pa bo moralo o zadevi odločati še sodišče.

šport 21:41

Katja Debevec 13. v polfinalu v Salt Lake Cityju

Slovenska športna plezalka Katja Debevec je v polfinalu tekme za svetovni pokal v disciplini balvani v Salt Lake Cityju zasedla 13. mesto. S tem se ni uvrstila v finale najboljše šesterice. V polfinalu je nastopila še ena Slovenka Lucija Tarkuš in končala na 19. mestu.

šport 21:40

Bayer Leverkusen neporažen še na 48. zaporedni tekmi

Bayer Leverkusen, letošnji nemški prvak, nadaljuje serijo tekem brez poraza, po prepričljivi zmagi v Frankfurtu s 5:1 je prišel že do številke 48, pa čeprav je tekmo odigral brez nekaterih nosilcev igre, v prvi vrsti mladega Floriana Wirtza.

šport 21:30

Na Wings for Life zbrali več kot osem milijonov evrov

Danes so enajstič izvedli globalni dogodek Wings for Life, na katerem so udeleženci tekli za tiste, ki tega ne morejo. V Sloveniji, kjer je bil eden od sedmih uradnih tekov, so vplačali 3940 startnin, skupaj pa so tekači po svetu danes zbrali 8.104.299 evrov za raziskave poškodb hrbtenjače in iskanje zdravila zanje.

za uredništva pregled tiska 21:30

Večer o splošni maturi (6. 5.)

Franja Žišt v komentarju Stalnice in spremembe piše o splošni maturi. Avtorica poudarja, da matura konkretnih in smiselnih sprememb že dolgo ni videla. Izpostavlja, da o izvajanju mature na osnovni in višji ravni z možno oceno od ena do osem govorimo že 15 let, vseeno pa to v nacionalnem programu vzgoje in izobraževanja ostaja zapisano kot predlog.