STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

11:00 - Okrogla miza z naslovom Vloga države pri skrbi za duševno zdravje, ki jo pripravlja STAklub v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Mestno občino Maribor

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

šport 11:20

Tudi slovenski lokostrelci te dni za olimpijsko kvoto

Slovenska lokostrelska članska tarčna reprezentanca je te dni v Essnu v Nemčiji na evropskem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, kjer se tekmovalci potegujejo za tri prosta v moški in ženski kategoriji za nastop na igrah v Parizu.

svet 11:19

Rusija se v bližini Ukrajine pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je danes sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Cilj vaj je povečanje pripravljenosti na uporabo jedrskega orožja pri izvrševanju taktičnih nalog.

Slovenija 11:15

V preteklem tednu v prometnih nesrečah dva mrtva

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili dve smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrla dva človeka. Letos so slovenske ceste terjale 15 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 23 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

Slovenija 11:14

Motiv za streljanje na območju Slovenske Bistrice ljubosumje

Po doslej zbranih obvestilih so kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor ugotovili, da je bil motiv za streljanje na območju policijske postaje Slovenska Bistrica 28. aprila ljubosumje. Takrat je 58-letni moški najprej streljal na 50-letnega moškega in ga hudo poškodoval, nato pa si je sodil sam, so sporočili s PU Maribor.

Slovenija 11:12

V okviru Športnih iger mladih zbiranje donacij za pomoč socialno ogroženim družinam

V okviru Športnih iger mladih, ki bodo letos od danes do 7. junija prvič potekale v Sloveniji, bodo na Truhomi, Anini zvezdici in Telemachu Slovenija izvajali projekt Telemachova zdrava košarica, s katerim bodo zbirali donacije za nakup košaric sadja in zelenjave za 20 socialno ogroženih družin iz vse Slovenije, so sporočili iz Truhome.

svet 11:03

Borrell in Kuleba pozvala k vlaganju v ukrajinsko obrambno industrijo

Na forumu, namenjenem okrepitvi sodelovanja med ukrajinsko in evropsko obrambno industrijo, se je danes v Bruslju zbralo več kot 140 podjetij iz 25 držav. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell in ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba sta ob tem spričo ruske agresije pozvala k vlaganju v ukrajinsko obrambno industrijo.

vreme 10:58

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost proženja snežnih plazov je zmerna, 2. stopnje. V višjih delih visokogorja, nad okoli 2200 metri, je nekaj napihanega snega - tam lahko sprožimo kložast plaz. Ob odjugi se bodo še vedno možni plazovi mokrega snega, ki se lahko pojavijo zelo zgodaj v dnevu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.