STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:12

Izraelska vojska obstreljuje več ciljev na jugu Gaze

Izraelska vojska je danes sporočila, da je izvedla več napadov na cilje na jugu Gaze. Po tem ko je palestinsko gibanje Hamas proti ozemlju Izraela izstrelilo raketo, je Izrael v povračilnem napadu z bojnimi letali napadel vojaško oporišče v bližini mesta Han Junis, obalo palestinske enklave pa iz morja obstreljuje izraelska mornarica, je navedla.

Slovenija 12:11

Mladi kajakaš po nesreči na reki Savi umrl

Mladi kajakaš, ki se je v torek hudo poškodoval pri vožnji s kajakom po Savi Dolinki v občini Bled, je v bolnišnici umrl. Kajakaša je po navedbah Kajakaške zveze Slovenije potegnilo pod odlomljeno vejo. Od tam so ga potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev.

gospodarstvo 11:16

Projekcije IMF: Slovenija bo do 2029 po razvitosti glede na kupno moč prehitela Italijo

Slovenija bo do leta 2029 - glede na pričakovano razliko v stopnjah gospodarske rasti - po BDP na prebivalca po kupni moči prehitela Italijo in se precej približala Združenemu kraljestvu ter Franciji, kažejo najnovejše projekcije Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Že zdaj je medtem po tem kazalniku pred Grčijo, Portugalsko in Španijo.

svet 11:11

V Indiji zaradi ponarejanja videoposnetka aretirali predstavnika opozicije

Indijska policija je v petek aretirala glavnega skrbnika družbenih omrežij največje opozicijske stranke Aruna Reddyja, ker naj bi ponaredil videoposnetek, v katerem indijski notranji minister Amit Shah v predvolilnem nagovoru poziva h končanju vladnih socialnih ukrepov za pomoč najrevnejšim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.