STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 15:12

Slovenski rokometaši dodatno zdesetkani po vozovnico za SP

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes podala v Winterthur, kjer jo v nedeljo ob 16. uri čaka odločilna tekma kvalifikacij za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu. Slovenski rokometaši bodo v dodatno okrnjeni zasedbi proti Švici lovili zadetek zaostanka, saj so v četrtek na prvi medsebojni tekmi v Kopru izgubili s 26:27.

svet 15:02

Hamas objavil nov posnetek zajetega talca

Oboroženo krilo palestinskega islamističnega gibanja Hamas, brigade Ezedin al Kasam, je danes objavilo video posnetek enega od izraelskih talcev, ki so ga ugrabili med napadom na Izrael 7. oktobra lani in odpeljali v Gazo. V 11-sekundnem posnetku s podnapisi v arabščini in hebrejščini moški pravi, da se čas izraelski vladi izteka.

Slovenija 14:37

Obeležili spopad tigrovcev z okupatorjem na Mali gori pri Ribnici

Društvo TIGR Primorske je danes na Mali Gori nad Ribnico pripravilo slovesnost ob 83. obletnici napada okupatorjev na tri člane protifašistične organizacije TIGR. Slavnostni govornik evropski poslanec Matjaž Nemec (SD/S&D) je poudaril pomen takratnega upora proti fašizmu in nujnost sedanje izbire za mir, solidarnost in varnost.

šport 14:34

Andreja Leški srebrna v Kazahstanu

Judoistka Andreja Leški je na grand slamu v Kazahstanu osvojila srebrno kolajno. V velikem finalu jo je po dveh minutah in 18 sekundah podaljška zaradi tretje kazni ugnala ugnala Hrvatica Katarina Krišto.

Slovenija šport 12:40

Na teku trojk v Ljubljani na 29 km zmaga ekipi Modrih dirkačev

Na teku trojk, osrednjem rekreativnem dogodku 66. prireditve Pot ob žici, s katero se v Ljubljani spomnijo osvoboditve leta 1945, Evropa pa obeležuje konec druge svetovne vojne, so na 29 km med vsemi zmagali Modri dirkači. Grega Šetrajčič, Andrej Mikelj in Matic Modic so progo zmogli v času ure, 51 minut in sedmih sekund.