STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je kilometer dolg zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor zaradi kontrole na avstrijski strani in zastoja občasno tudi zapirajo.

vreme 15:59

Vreme: Zvečer bodo plohe ponehale

Zvečer bodo plohe in nevihte ponehale, od zahoda se bo začelo oblačiti. Ponoči in zjutraj bo ponekod na zahodu začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 15:53

Uslužbenci ene od trgovin Apple v ZDA glasovali za stavko

Uslužbenci ene od trgovin družbe Apple v ZDA, ki so združeni v sindikat, so v soboto glasovali za stavko. Če bo uresničena, bo to prva stavka v verigi maloprodajnih trgovin tega ameriškega tehnološkega velikana v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 15:29

Prvi od ledenih mož ni upravičil svojega imena

Prvi od ledenih mož, Pankracij, ki goduje danes, ni upravičil imena. Po državi je namreč pretežno jasno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija. Popoldne lahko ponekod nastanejo plohe, prihodnje dni pa naj bi se po napovedih Arsa vendarle nekoliko ohladilo. Pričakovati je krajevne padavine, tudi v sredo, na po ljudskem izročilu mokro Zofko.

šport 15:10

Gajser šesti v prvi vožnji Galicije, zmaga Pradu

Svetovni prvak v motokrosu Španec Jorge Prado je zmagovalec prve vožnje dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je slovenski dirkač Tim Gajser po napaki zasedel šesto mesto, a je še ohranil prednost v seštevku sezone pred Pradom. Drugi Slovenec v MXGP Jan Pancar je bil 14.

šport 14:31

Nizozemka Pieterse evropska prvakinja v olimpijskem krosu, Žakelj 22.

Nizozemka Puck Pieterse je zmagovalka preizkušnje v olimpijskem krosu na evropskem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Cheile Gradisteiju v Romuniji. Tekmovalka, ki bo v ponedeljek dopolnila 22 let, je uspešno ubranila naslov. Na startu je bila tudi Slovenka Tanja Žakelj, ki je tekmo po boju v blatu in dežju končala na 22. mestu.