STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 12:26

Macron računa na Real Madrid, dabo Mbappeju dovolil igrati na OI

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes izrazil upanje, da bi francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe v svojem bodočem klubu, ki bo najverjetneje Real Madrid, lahko igral za francosko nogometno reprezentanco na olimpijskih igrah poleti v Parizu.

svet 12:09

V hudourniških poplavah v Afganistanu umrlo več kot 200 ljudi

V hudourniških poplavah v več afganistanskih provincah je umrlo več kot 200 ljudi, so danes sporočili iz Združenih narodov. Afganistanske oblasti, ki rešujejo prizadete in poškodovane ljudi, so razglasile izredno stanje v državi in začele z dostavo hrane in zdravil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Najbolj prizadeta je regija Baglan.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zastoj z zamudo do 15 minut.

šport 11:52

Martinu kvalifikacije v Le Mansu

Španski motociklist in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP, Jorge Martin (Pramac Ducati), je zmagovalec kvalifikacij pred veliko nagrado Francije v Le Mansu. Španec je bil hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka, Italijana Francesca Bagnaie (Ducati). Tretji je bil Španec Maverick Vinales (Aprilia).

za uredništva pregled tiska 10:45

Dnevnik o evropski turneji kitajskega voditelja (11. 5.)

Ervin Hladnik-Milharčič v komentarju Kitajski politični zemljevid Evrope piše o evropski turneji kitajskega voditelja Xi Jinpinga. Medtem ko Evropa in Amerika poskušata zbežati pred Kitajsko, Kitajci na svojem zemljevidu rišejo pot v Evropo, piše avtor.

Slovenija svet 10:43

Avstrija znova podaljšala izvajanje nadzora na meji s Slovenijo

Avstrija je še za pol leta, do 11. novembra, podaljšala nadzor na meji s Slovenijo, ki ga sicer izvaja že od leta 2015. Avstrija je hkrati za isto obdobje podaljšala tudi nadzor na meji z Madžarsko. Za prihodnjega pol leta je nadzor na meji z Avstrijo podaljšala tudi Nemčija, je razvidno s spletne strani Evropske komisije.

kultura 10:26

V Pivki razstavlja slikarka Suzana Brborović

V Hiši kulture v Pivki so v petek zvečer odprli razstavo slikarke Suzane Brborović z naslovom Kolektivna iluzija, na kateri umetnica predstavlja platna iz zadnjih par let, nekaj del pa je nastalo prav za to priložnost. Gre za zadnjo samostojno razstavo v tej sezoni, na ogled bo do konca maja, junija pa bo galerija pripravila grafično delavnico.