STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 15:47

Na razstavi Čar lesa tudi o promociji lesarskih poklicev

Gospodarski minister Matjaž Han je danes v Cankarjevem domu odprl 16. razstavo Čar lesa, na kateri se predstavlja 112 izdelkov. Razstavo si bo mogoče v Ljubljani ogledati do 19. maja, nato bo postavljena še na več lokacijah po Sloveniji. Kot je ob odprtju dejal Han, je razstava pomembna za promocijo uporabe lesa in lesarskih poklicev.

Slovenija gospodarstvo 15:44

Ustanovili razvojno partnerstvo GoDigital

Z današnjo ustanovno skupščino v Ljubljani je zaživelo strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo (SRIP) GoDigital, ki naj bi omogočilo boljšo podporo na področju razvoja inovativnih digitalnih storitev in produktov v sektorju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT).

svet 15:43

V Kašmirju prve volitve po ukinitvi delne avtonomije

V desetih indijskih zveznih državah danes potekajo volitve poslancev spodnjega doma indijskega parlamenta. Med njimi je Džamu in Kašmir, kjer bodo to prve volitve po tistem, ko je vlada premierja Narendre Modija leta 2019 ukinila omejeno avtonomijo te večinsko muslimanske zvezne države.

gospodarstvo 15:36

V energetskem sektorju za vzpostavitev varnostnega operativnega centra

Inštitut za korporativne varnostne študije danes in v torek na Brdu pri Kranju organizira 15. Dneve korporativne varnosti. Na današnji strateški razpravi so spregovorili o izzivih in priložnostih oblikovanja varnostno operativnega centra energetskega sektorja. Prepričani so, da je enovit center prava rešitev.

Slovenija gospodarstvo 15:26

Na posvetu v DS o problematiki evidentiranja škod od divjadi

Število divjadi se povečuje, posledično tudi škoda, ki jo povzroči, so opozorili na današnjem posvetu o problematiki evidentiranja škod od divjadi, ki ga je organiziral državni svet. Slišati je bilo pozive k spremembi zakonodaje, ki da ne odgovarja več ustrezno na izzive. Na resornem ministrstvu sicer že pripravljajo spremembe.

gospodarstvo 15:24

Softbank lani znova z izgubo

Japonski investicijski velikan Softbank je uspel v preteklem poslovnem letu zmanjšati poslovno izgubo. Ta se je ustavila pri 227,6 milijarde jenov (1,4 milijarde evrov), potem ko je leto prej znašala 970 milijard jenov (6,6 milijarde evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 15:22

Primorsko-notranjske družbe lani z nižjim dobičkom

Gospodarske družbe primorsko-notranjske regije so leto 2023 zaključile s čistim dobičkom v višini okoli 88 milijonov evrov, kar je dva odstotka manj kot leta 2022. S tem se je regija na državni ravni uvrstila na predzadnje mesto, so povedali na današnji novinarski konferenci postojnske izpostave Ajpesa.