STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 22:21

Oboroženo krilo Hamasa prevzelo odgovornost za napad ob meji med Gazo in Izraelom

Oboroženo krilo gibanja Hamas, brigade Ezedin al Kasam, je prevzelo odgovornost za današnji raketni napad na območju mejnega prehoda Kerem Šalom med Izraelom in Gazo ter sporočilo, da so njihovi borci tam napadli izraelske vojake. Izrael je zaradi napada zaprl mejni prehod, ki je ključen za dostavo humanitarne pomoči v Gazo.

šport 22:11

Rubljovu turnir v Madridu

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je zmagovalec turnirja ATP Masters 1000 v Madridu. V finalu je po ogorčenem boju s 4:6, 7:5 in 7:5 ugnal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima in si tako po Hongkongu januarja zagotovil svojo drugo letošnjo turnirsko zmago.

svet 21:53

Izraelska vlada prepovedala oddajanje katarski mreži Al Jazeera

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes sporočil, da je njegova vlada sprejela odlok, v skladu s katerim bo katarski mreži Al Jazeera prepovedano oddajanje na območju Izraela. Odlok naj bi v veljavo stopil takoj in veljal najmanj 45 dni, v roku štirih dni pa bo moralo o zadevi odločati še sodišče.

šport 21:41

Katja Debevec 13. v polfinalu v Salt Lake Cityju

Slovenska športna plezalka Katja Debevec je v polfinalu tekme za svetovni pokal v disciplini balvani v Salt Lake Cityju zasedla 13. mesto. S tem se ni uvrstila v finale najboljše šesterice. V polfinalu je nastopila še ena Slovenka Lucija Tarkuš in končala na 19. mestu.

šport 21:40

Bayer Leverkusen neporažen še na 48. zaporedni tekmi

Bayer Leverkusen, letošnji nemški prvak, nadaljuje serijo tekem brez poraza, po prepričljivi zmagi v Frankfurtu s 5:1 je prišel že do številke 48, pa čeprav je tekmo odigral brez nekaterih nosilcev igre, v prvi vrsti mladega Floriana Wirtza.