STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 9:41

Mariborski policisti iščejo ukradenega golfa

Neznani storilec je v času prvomajskih praznikov vlomil v stanovanje v Poljčanah, ukradel ključe osebnega avtomobila znamke Volkswagen Golf GTI črne barve z registrsko številko KP LG-087 ter se odpeljal z njim. Policisti vse, ki bi vozilo opazili ali imajo informacije o njem, prosijo za informacije.

svet 9:33

V Kairu pričakujejo nadaljevanje pogajanj za premirje v Gazi

V egiptovski prestolnici naj bi se danes nadaljevala pogajanja za premirje v Gazi, v katerih poleg delegacije palestinskega gibanja Hamas sodelujejo posredniki iz Egipta, Katarja in ZDA. Hamas zavrača vsakršen dogovor, ki ne vključuje trajnega premirja in konca vojne v Gazi, izraelska stran pa trdi, da stališča Hamasa onemogočajo dokončen dogovor.

vreme 9:32

Vreme: Večinoma sončno

Danes bo večinoma sončno, več jasnine bo v vzhodnih krajih. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih na zahodu možne posamezne plohe. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

kultura 9:30

Zavod Celeia Celje z diptihom Border-Line zaključil prvi plesni cikel

V Zavodu Celeia Celje so v minulem tednu s premiero plesnega diptiha Border-Line (Mejna črta) zaključili prvi plesni cikel. V okviru cikla si je bilo na celjskih odrih mogoče ogledati šest predstav domače in tuje sodobne plesne produkcije ter en klasičen balet. Plesni cikel se bo z novim naborom predstav nadaljeval jeseni.

šport 8:48

Timotej Romšak 16. v polfinalu v ZDA

Slovenski športni plezalec Timotej Romšak je bil 16. v polfinalu tekme svetovnega pokala na balvanih v Salt Lake Cityju. S tem se ni uvrstil v finale najboljše šesterice. Prvi v polfinalu je bil Avstrijec Jakob Schubert. V finalu sta se izkazala Japonca, zmagal je Sorato Anraku pred Meichijem Narasakijem, tretji je bil Schubert.

svet 8:46

Avstralska policija po napadu z nožem ubila najstnika

Policisti v Zahodni Avstraliji so v soboto ustrelili 16-letnika, ki je na parkirišču v predmestju na obrobju Pertha zabodel moškega. Slednji je poškodovan in se zdravi v bolnišnici, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Najstnik, ki je izvršil napad, naj bi se radikaliziral prek spleta.