STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 12:45

Macron in Xi poudarila pomen sodelovanja med Evropo in Kitajsko

Francoski predsednik Emmanuel Macron je kitajskega voditelja Xi Jinpinga ob začetku njegovega obiska v Franciji danes pozval, naj v luči ruske agresije na Ukrajino tesno sodeluje z Evropo in sprejme pravila svetovne trgovine. Xi pa je pred trilateralo skupaj s predsednico Evropske komisije pozval k dialogu in sodelovanju med Kitajsko in EU.

Slovenija 12:38

Grošelj bo na evropskih volitvah kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije

Evropski poslanec Klemen Grošelj je za STA potrdil, da bo na volitvah za Evropski parlament kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije. Stranka bo skupno listo oblikovala s Stranko mladih - Zeleni Evrope, je za STA pojasnil njen generalni sekretar Nejc Škof. Pričakuje, da bodo potrebne podpise za vložitev liste zbrali do četrtka.

šport 12:38

Od danes tudi Slovenija del Športnih iger mladih

Na Kongresnem trgu v Ljubljani so se danes začele Plazma Športne igre mladih (ŠIM). Gre za ljubiteljski športni projekt, ki je leta 1996 naključno vzniknil med prijatelji v Splitu z namenom spodbujanja zdravega življenjskega sloga ter gradnje mostov med narodi in kulturami. Vanj so se že vključili številni mladi na Hrvaškem, v BiH in Srbiji.

gospodarstvo 12:00

Iz poškodovanih objektov v Strugah se nekateri ne želijo izseliti

V Strugah v občini Luče 24 od 38 krajanov ne želi zapustiti domov, ki jih je močno poškodovala lanska avgustovska ujma. Vlada je za to območje sprejela sklep o odstranitvi 10 objektov, krajani pa medtem še čakajo na končno oceno vrednosti objektov v njihovi lasti, je za STA povedal župan Luč Klavdij Strmčnik.

gospodarstvo 11:59

Na Hrvaškem od torka rahla pocenitev pogonskih goriv

Na Hrvaškem bodo od torka veljale nižje cene pogonskih goriv. Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za dva centa na 1,54 evra za liter, dizel pa se bo pocenil za štiri cente na 1,41 evra za liter, je na današnji dopisni seji odločila hrvaška vlada. Nove cene bodo veljale naslednjih 14 dni.

Slovenija 11:57

Zaradi gradnje komunalne infrastrukture zaprta državna cesta v Bohinju

Zaradi izgradnje komunalne infrastrukture je od danes dalje do predvidoma 12. julija zaprta državna cesta Bitnje-Jereka skozi Korita. Gre za povezovalno cesto med spodnjo in zgornjo bohinjsko dolino. Dela bodo stala 700.000 evrov in predstavljajo eno največjih investicij Občine Bohinj v letošnjem letu.