STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 8:48

Timotej Romšak 16. v polfinalu v ZDA

Slovenski športni plezalec Timotej Romšak je bil 16. v polfinalu tekme svetovnega pokala na balvanih v Salt Lake Cityju. S tem se ni uvrstil v finale najboljše šesterice. Prvi v polfinalu je bil Avstrijec Jakob Schubert. V finalu sta se izkazala Japonca, zmagal je Sorato Anraku pred Meichijem Narasakijem, tretji je bil Schubert.

svet 8:46

Avstralska policija po napadu z nožem ubila najstnika

Policisti v Zahodni Avstraliji so v soboto ustrelili 16-letnika, ki je na parkirišču v predmestju na obrobju Pertha zabodel moškega. Slednji je poškodovan in se zdravi v bolnišnici, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Najstnik, ki je izvršil napad, naj bi se radikaliziral prek spleta.

gospodarstvo 8:40

Kitajska z velikimi naložbami v izkop bakra v Srbiji

Kitajska multinacionalka Zijin Mining Group načrtuje povečanje izkopa bakra v Srbiji na 450.000 ton letno, je po poročanju srbske tiskovne agencije Beta pred dnevi napovedal predsednik uprave tega rudarskega podjetja Chen Jinghe. S tem bi Srbija postala največji dobavitelj te surovine v Evropi.

Slovenija 8:11

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 104 prometne nesreče, od tega 12 nesreč z lahkimi poškodbami in štiri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred Brezovico proti Ljubljani oviran promet zaradi nesreče.