STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 7:00

Kitajski predsednik Xi začenja obisk v Evropi

Kitajski predsednik Xi Jinping danes začenja šestdnevni uradni obisk v Evropi, v okviru katerega se bo do torka mudil v Franciji, nato pa do petka še v Srbiji in na Madžarskem. V Parizu bodo v ospredju pogovorov predvidoma mednarodne krize, zlasti vojna v Ukrajini, v Beogradu in Budimpešti pa gospodarsko sodelovanje.

svet kultura 6:00

V muzeju Prado edino podpisano in datirano tihožitje Francisca de Zurbarana

V Narodnem muzeju Prado so na ogled postavili sliko španskega slikarja Francisca de Zurbarana (1598-1664) z naslovom Tihožitje z limonami, pomarančami in vrtnico. Edino podpisano in datirano umetnikovo tihožitje so za razstavo posodili v Muzeju Norton Simon v Pasadeni v Kaliforniji. V madridskem muzeju bo na ogled do 30. junija.

Slovenija 6:00

Ob svetovnem dnevu pljučne hipertenzije pozivi k boljšem poznavanju bolezni

Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije ob današnjem svetovnem dnevu pljučne hipertenzije opozarja na relativno slabo poznavanje bolezni med širšo javnostjo in družinskimi zdravniki, zato želijo razširiti zavedanje o njenem obstoju. Opozarjajo, da slabo poznavanje podaljšuje diagnosticiranje in zmanjšuje možnost za pravočasno zdravljenje.

Slovenija 5:00

Babice ob mednarodnem dnevu izpostavljajo svojo podporo zdravemu okolju

Babice so kot izvajalke in zagovornice reproduktivnega zdravja ključne pri oblikovanju zdravstvenega sistema, zagotavljajo okoljsko trajnostne zdravstvene storitve in skrbijo za opolnomočenje žensk, da sprejemajo odločitve v svojo korist, korist družine in planeta, ob mednarodnem dnevu izpostavljajo v Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije.