STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 7:50

EU VOLITVE: EU zaostrila pravila igre za tehnološke velikane

EU je v zadnjih dveh letih močno zaostrila pravila igre za tehnološke velikane. Najprej je to storila s sprejetjem aktov o digitalnih storitvah in o digitalnih trgih, katerih namen je ustvariti varnejše spletno okolje in pravičnejši digitalni trg za podjetja. Nato je sprejela še akt o umetni inteligenci, s katerim prvič zakonsko ureja to področje.

svet 7:50

EU VOLITVE: V središču znova zaveza za vzdržne javne finance

Države EU, ki so v času kriz lahko več trošile in se zadolževale, tudi za različne ukrepe pomoči, bodo morale znova več pozornosti nameniti svoji finančni disciplini. Med njihovimi prednostnimi nalogami bodo morale biti zdrave in vzdržne javne finance ter naložbe in reforme za postopno zmanjševanje dolga in trajnostno rast.

šport 7:18

Boston zmagal v podaljšku in izločil Toronto iz končnice NHL

Hokejisti Boston Bruins so doma z 2:1 po podaljšku premagali Toronto Maple Leafs in se s 4:3 v zmagah uvrstili polfinale vzhodnega dela končnice severnoameriške lige NHL. Naslednji tekmec Bostona bo ekipa Floride Panthers, ki je Tampo Bay Lightning ugnala po petih tekmah.

svet 7:00

Kitajski predsednik Xi začenja obisk v Evropi

Kitajski predsednik Xi Jinping danes začenja šestdnevni uradni obisk v Evropi, v okviru katerega se bo do torka mudil v Franciji, nato pa do petka še v Srbiji in na Madžarskem. V Parizu bodo v ospredju pogovorov predvidoma mednarodne krize, zlasti vojna v Ukrajini, v Beogradu in Budimpešti pa gospodarsko sodelovanje.