STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

zanimivosti 17:04

Dnevni obiskovalci že prispevali skoraj milijon evrov v beneško blagajno

Za dnevne turiste obisk Benetk od 25. aprila ni več brezplačen, ampak morajo za vstop plačati pet evrov na osebo. Vstopnina za dnevne obiskovalce je v testni 11-dnevni fazi v beneško blagajno že prinesla skoraj milijon evrov. Stroški novega sistema so sicer še vedno večji od prihodkov.

Slovenija 16:48

Sodni svet v četrtek o predlogu interventnega zakona

Sodni svet bo v četrtek obravnaval predlog interventnega zakona za uresničitev ustavne odločbe o sodniških plačah, še v tem tednu se bodo do predloga opredelili tudi na vrhovnem sodišču. O problematiki sodniških in tožilskih plač bo govora tudi na današnjem sestanku stavkovnega odbora tožilcev in Društva državnih tožilcev Slovenije.

šport 16:47

Nastop na olimpijskih igrah tudi lokostrelcu Ravnikarju

Slovenska lokostrelska članska reprezentanca je v nemškem Essnu na evropskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre z ukrivljenim lokom osvojila kvoto za nastop v Parizu. To je uspelo Žigi Ravnikarju, ki je v četrtfinalu ugnal rojaka Dena Habjana Malavšiča in na koncu zasedel tretje mesto, je sporočila Lokostrelska zveza Slovenije.

svet 16:35

Minilo eno leto od kronanja britanskega kralja Karla III.

Britanski kralj Karel III. je danes obeležil prvo obletnico kronanja, ki mu je sledilo težko leto z odkritjem raka in nadaljevanju napetosti z odtujenim sinom, princem Harryjem. V Londonu so danes opoldne obletnico obeležili s salvo 41 topov ob Buckinghamski palači, uro kasneje pa še s salvo 61 strelov iz druge lokacije v Londonu.

svet 16:31

Iz sveta obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji iz Rafe

Iz sveta se vrstijo obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji civilistov iz dela Rafe pred pričakovano kopensko ofenzivo na mesto. V EU so poziv označili za nesprejemljiv, v Parizu pa so opozorili, da je prisilna razselitev vojni zločin. O razmerah se bosta danes pogovarjala predsednik ZDA Joe Biden in izraelski premier Benjamin Netanjahu.

šport 16:31

V Laškem od torka namiznoteniški turnir za parašportnike

V dvorani Tri Lilije v Laškem se bo v torek začel najmočnejši namiznoteniški turnir za parašportnike I feel Slovenia Thermana Open. Na njem bodo nastopili športniki iz 45 držav. Med nastopajočimi bo tudi slovenska reprezentanca, ki šteje deset članov.