STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na primorski avtocesti na več odsekih od Logatca proti Ljubljani zastoji z zamudo do 10 minut.

šport 19:00

Jorgić po preobratu v drugi krog turnirja v Džedi

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v prvem krogu glavnega turnirja Saudi Smash v Džedi po preobratu s 3:2 (-9, -13, 6, 8, 9) premagal Francoza Cana Akkuzuja. Njegov tekmec v drugem krogu bo v ponedeljek mladi Avstralec Nicholas Lum.

Slovenija 18:56

Fajon s palestinskim vodstvom o potrebi po premirju v Gazi in sklicu mirovne konference

Zunanja ministrica Tanja Fajon se je v Ramali danes sestala s palestinskim predsednikom vlade Mohamedom Mustafo, s katerim sta se strinjala o potrebi po premirju v Gazi in sklicu mirovne konference, ki bi zagotovila varnost Palestincem in Izraelcem. S predsednikom Mahmudom Abasom pa sta govorila tudi o opolnomočenju palestinskih oblasti.

šport 18:56

Jaka Hace zmagal na DP deseterobojcev v Mariboru

Jaka Hace (Krka Novo mesto) je prepričljivo zmagal med člani v atletskem deseteroboju na slovenskem prvenstvu v Mariboru. Vodil je že po prvem dnevu, na koncu je zbral 7295 točk. Drugi za DP je bil Jakob Praprotnik (Mass Ljubljana) s 5886 točkami.

šport 18:46

Slovenski rokometaši oslabljeni začeli priprave na Švico

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Izoli začela priprave na kvalifikacijska dvoboja s Švicarji za januarsko svetovno prvenstvo. Švicarjem se bo slovenska izbrana vrsta zoperstavila v okrnjeni zasedbi. Selektor Uroš Zorman je naknadno vpoklical Aleksa Kavčiča in Tilna Strmljana.

šport 18:43

Kozamernik evropski prvak s Trentinom

Slovenska odbojka je doživela še en velik uspeh. Slovenski reprezentant Jan Kozamernik je kot prvi Slovenec postal zmagovalec evropske lige prvakov, potem ko je njegov Trentino v finalu v turški Antalyi premagal poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel. Zmaga Italijanov je bila prepričljiva, tekmo pred 8500 gledalci so dobili s 3:0 (20, 22, 21).

svet 18:00

Poplave v Braziliji zahtevale že več kot 60 življenj

Poplave, ki so v minulih dneh prizadele jug Brazilije, so doslej zahtevale že najmanj 66 življenj, več kot 80.000 ljudi je moralo zapustiti svoje domove. Po podatkih civilne zaščite pogrešajo najmanj sto ljudi. Oblasti si v bitki s časom prizadevajo, da bi rešile ljudi, ki jih ogrožajo narasle vode in zemeljski plazovi.