STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na vipavski hitri cesti pred Ajdovščino proti Razdrtemu zaprt vozni pas zaradi nesreče.

svet 15:59

Izraelska vlada prepovedala oddajanje katarski mreži Al Jazeera

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes sporočil, da je njegova vlada sprejela odlok, v skladu s katerim bo katarski mreži Al Jazeera prepovedano oddajanje na območju Izraela. Odlok naj bi v veljavo stopil takoj in veljal najmanj 45 dni, v roku štirih dni pa bo moralo o zadevi odločati še sodišče.

svet 15:55

Evropski socialisti proti sodelovanju s skrajno desnico

Evropski socialisti so se v luči prihajajočih evropskih volitev zavezali, da ne bodo sodelovali ali oblikovali koalicije s skrajno desnico. V izjavi so se zavzeli za spoštovanje demokracije in pravne države. Da naj se opredelijo do skrajno desnih politik, je stranke v Sloveniji danes pozval tudi evropski poslanec Matjaž Nemec iz vrst SD.

šport 15:43

KZS potrdila vse predloge odborov, v igri tudi še Ponomarenko Janić

Predsedstvo Kajakaške zveze Slovenije (KZS) je potrdilo vse predloge, ki sta jih poslala odbora za mirne vode in divje vode, in potrdilo predlagano ekipo za nastope na evropskih olimpijskih kvalifikacijah in svetovnih pokalih v sprintu na mirnih vodah in sestavo slalomskih reprezentanc v vseh starostnih skupinah, so sporočili iz KZS.

svet 15:38

Netanjahu zavrnil možnost končanja vojne in umika vojske iz Gaze

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes odločno zavrnil možnost, da bi se izraelska ofenziva v Gazi končala, izraelske sile pa umaknile iz oblegane palestinske enklave. To naj bi bila namreč pogoja, ki ju je postavilo palestinsko gibanje Hamas za privolitev v dogovor o premirju. Za zdaj nobena od strani ni pripravljena popustiti.

šport 15:16

Jaka Hace zmagal na DP deseterobojcev v Mariboru

Jaka Hace (Krka Novo mesto) je prepričljivo zmagal med člani v atletskem deseteroboju na slovenskem prvenstvu v Mariboru. Vodil je že po prvem dnevu, na koncu je zbral 6058 točk. Drugi za DP je bil Jakob Praprotnik (Mass Ljubljana) s 4701 točko.